of 63946 LinkedIn

PVV: burgemeesters die tegenwerken moeten weg

Burgemeesters die besluiten van de Rijksoverheid niet uit willen voeren, moeten maar op zoek naar een andere baan.
29 reacties
Burgemeesters die besluiten van de Rijksoverheid niet uit willen voeren, moeten maar op zoek naar een andere baan. PVV-Kamerlid Hero Brinkman zei donderdag het verzet van de gemeenten tegen een gedeelte van het bestuursakkoord te zien als de zoveelste vorm van bestuurlijke ongehoorzaamheid.

Onwillig
Tijdens overleg met minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) vroeg Brinkman de bewindspersoon wat hij aan onwillige burgemeesters kan doen. De gemeenten legden woensdag vast dat ze het onderdeel van de bestuursakkoord over de arbeidsmarkt niet voor hun rekening kunnen nemen. Dit akkoord bevat een aantal afspraken over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg en sociale zekerheid

Ondemocratisch

In de ogen van Brinkman blokkeren de burgemeesters als ,,ondemocratisch benoemde bestuurders'' besluiten die door de Tweede Kamer zijn genomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans de Bruijn op
Het interesseeretr de PVV absoluut niet wat de slachtoffers en gemeenten van dit onderdeel vinden. Wie via TV of Internet wel 'ns de Tweede Kamer aanschouwt moet eens op de lichaamstaal van Wilderes letten: Die hangt ongeïnteresseerd onderuit in zijn zetel.
Dhr.Donner was nog minister van SoZaWe toen hij op een werkbezoekje in West Friesland bij UWV mensen op sollicitatietrainbing ontmoette. Weet u wat hij hen zei? Hij zei "Wij zullen u ALTIJD blijven steunen!!" Nou is ''altijd'' in de politiek maar relatief, maar deze mensen willen deze minister wél aan die belofte houden.
De PVV is een partij die haar kiezers bedriegt: AOW 65 blijft 65 ingeleverd om
macht en zo zijn er vast wel meer gebroken kiezersbeloften te vinden.
Door Nobby (animal cop) op
Nederland wordt in toenemende mate geregeerd en gemanaged door mensen die er de ballen verstand van hebben of ervaring ermee hebben opgedaan, maar er wel een hele grote mond over hebben. En in onze mediademocratie holt half Nederland achter deze schreeuwers aan. Hoe dan ook, wat dhr. Brinkman wil, kan niet. De burgemeester heeft een beperkte inhoudelijke portefeuille namelijk openbare orde en veiligheid. In rampsituaties moet je namelijk geen 33 raadsleden laten beslissen. Dan moet 1 persoon de knoop doorhakken en daar heb je een burgemeester voor. Idem t.a.v. de uitvoering van besluiten van de gemeente(raad) in private aangelegenheden. Bijvoorbeeld bij het ondertekenen van contracten en zo. Of stemmingen. Ook dan komt de burgemeester zijn handtekening zetten of stem uitbrengen om de gemeente officieel te binden. Het zou ondoenlijk zijn om daar 33 man sterk aan tafel te zetten.
Ik ben het met andere personen eens dat het dhr. Brinkman (maar ook veel andere kamerleden) zou sieren wanneer hij eens een cursus Staats- en gemeenterecht zouden volgen in plaats van de kleine dicator uit te hangen.
Door Paul (student) op
Met al die idiote wijzigingen waar het rijk mee komt ben ik van mening dat een beetje betsuurlijke ongehoorzaamheid juist verfrissend zou zijn.

Weigeren doe je omdat dat opgedragen wordt door democratie. Wanneer de meerderheid van de raad zegt dat ze iets niet gaan uitvoeren middels een verordening dan is dat de werking van de democratie.
Door senior senior (junior) op
@Jacques

Volgende keer een P.V.V. premier, op jouw advies.
Door Sylvia (raadslid) op
Ik ga ervan uit dat de heer Brinkman weet dat de burgemeesters daar vertolken wat de gemeenteraad heeft beslist. Alle gemeenteraden ook weg?
Door Jacques (senior adviseur) op
Het is allerminst een geheim, dat pvv'ers geen verantwoordelijkheid durven nemen (en het is zelfs de vraag of zij, niet gekozen op basis van kwaliteit, dat kunnen). Echter, dat 'getoeter' vanaf de zijlijn van Kamerlid Brinkman staat veraf van het oprecht dienen van de democratie.
Door Klep op
@ Frederik • adviseur • 10.06.11 08:31

Zo is dat, alleen rechtse belastingbetalers moeten de wet naleven.
Door Frans op
De PVV erkent de grondbeginselen van ons democratisch stelsel niet. Het lijkt erop dat de partij voorstander is van een dictatoriale rijksmacht. Daar komt de PVV vast van terug als de PvdA het weer voor het zeggen heeft.
Door Frederik (adviseur) op
Veel gemeenten geven geen ruimte aan de "weigerambtenaar". Maar dan ook geen ruimte voor de "weigerburgemeester".
Als de ambtenaar "gewoon" de wet uitvoeren, dan moet de burgemeester dat ook. Of mag je in ons land alleen weigeren als je lid bent van de linkse kerk?
Door Ricus Tiekstra (raadslid) op
Ruim 86 % van de Nederlandse gemeenten hebben dit besluit genomen. De vertegenwoordigers van de gemeenteraden hebben uitgevoerd wat hen door de lokale VOLKSVETRTEGENWOORDIGERS is opgedragen. Dat zoveel voksvertegenwoordigers zich tegen dit onderdeel van het kabinetsbeleid keren moet de heer Bronkman en zijn cornuiten toch te denken geven. De vraag is echter zoals al veel langer: hoe democratisch is de PVV?