Advertentie

PVV boos op burgemeester Van der Laan

,,Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij. Zijn verontwaardiging is bovendien politiek gedreven.'' aldus PVV'er Bosma in het Parool.

25 maart 2014

PVV-Kamerlid Martin Bosma haalt in een ingezonden brief in Het Parool hard uit naar de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Volgens de politicus staat een burgemeester boven de partijen en dient hij daardoor onpartijdig te zijn. ,,Eberhard van der Laan heeft dit weekeinde jammerlijk gefaald voor die test'', schrijft hij dinsdag in de krant.

Schandelijk

De burgemeester sprak zaterdag op een demonstratie tegen discriminatie in de hoofdstad. Hij noemde de woorden van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen ,,verschrikkelijk naar en schandelijk''. Hij zei het verder hartverwarmend te vinden hoe Nederlanders reageren op de uitspraken van Wilders en hoe zelfs PVV'ers de partij nu verlaten.

Alle Amsterdammers 

,,Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij. Zijn verontwaardiging is bovendien politiek gedreven.'' Volgens Bosma kiest 'PvdA-burgemeester' Van der Laan partij voor de ,,radicale islam en de Israëlvernietigers'' en heeft hij niet de behoefte burgemeester te zijn van alle Amsterdammers. ,,Zijn verontwaardiging is niet oprecht, maar gedreven door de wil een groep Amsterdammers, namelijk PVV-kiezers, aan te vallen.''

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Bosma heeft een punt, het gedrag van Eberhard van der Laan kan niet door de beugel.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
En wat te denken van de hypocrisie van burgemeester en clan van Nijmegen; walgelijk, in deze dus ook geen burgervader of vertegenwoordigers van alle Nijmegenaren!

Zoals ik al in een ander verwant artikel al aankaartte:

"Ik walg onderhand van de door mediagestuurde politici die ineens hun eigen overtuigingen verloochenen. Ook de media en journalistiek zoals de NOS is inmiddels afgedaald tot een RTL-niveau, waarbij de objectiviteit ver is te zoeken. Selectief gekozen beelden en gestuurde meningsbeinvloeding zijn de afgelopen dagen niet meer van het scherm te slaan; iedereen MOET Wilders verloochenen lijkt het wel, anders is met niet meer sociaal!?!?!? En dan dat "wij zijn allemaal Marokkanen", laat me niet lachen, zo ver gaan we echt niet. Vergis je niet, diezelfde gemeenschap is zelf verre van sociaal en open voor anderen. En dan zo'n Claudia de Breij die zelf vast nog nooit met haar vriendin en kind hand in hand in zo'n "sociale" buurt heeft gelopen, anders zou ze zelf ook wat minder hoog van de toren blazen. Prem blijft tenminste nog nadenken, inderdaad praten helpt! Waar ben je mee bezig wanneer je zelf als politiek meningen uitsluit terwijl deze een grote groep vertegenwoordigd!?!?! En voor de goede orde; Wilders heeft niet in zijn programma staan dat alle Marokkanen eruit moeten. Echter wellicht voelen de Marokkanen die zelf toch niet constructief positief willen bijdragen aan de Nederlandse gemeenschap en alleen maar willen profiteren en verstieren, zich beter in hun andere vaderland Marokko, daar schijnt dergelijk gedrag wel acceptabel te zijn, toch!?!?!?

En v.w.b. Opstelten, afschuwelijk zoals deze zich heeft opgesteld en zijn gehele ambtelijke molen heeft ingeschakeld om het iedereen maar zo makkelijk mogelijk te maken om aangifte tegen Wilders te doen via vooraf geformuleerde papieren die klaarliggen. Hier ben ik het met Wilders eens, een dergelijke geste zouden ze moeten doen bij bejaarden die aangifte willen doen van inbraak, diefstal en nog veel meer; waar is Opstelten dan!?!?!?

Politici blijf toch vooral zelf nadenken en laat je niet meesleuren door populaire media met eenrichtinguitspraken! Denk wat meer aan je principes en houd je rug recht!

Waar is de objectiviteit gebleven?

Oh en nog even over Eberhard van der Laan die het hartverwarmend noemde hoe Nederlanders reageren op de uitspraken van Wilders en hoe PVV'ers de partij nu verlaten, lachwekkend zijn vertoning! PVV'ers die de partij hebben verlaten hebben dit niet gedaan omdat ze nu ineens een andere mening hebben, echter omdat ze geen ruggengraat hebben en door druk van de media en omgeving. Ik ben de overtuiging dat de PVV beter af is zonder hen; weekdieren en leeglopers zijn overal te vinden. Persoonlijk zou ik deze personen ook niet meer elders in partijen terug hoeven zien."
Jo Horn / interimmanager
Eberhard van der Laan is wel mijn burgemeester en iemand die staat voor fatsoen, gelijkheid en verdraagzaamheid. Dat laatste kan niet gezegd worden van de beweging waar Bosma deel van uit maakt. Extreem-rechts, haatzaaiend, onverdraagzaam en respectloos tegenover medeburgers. Ik zou meer Eberhard van der Laans in de politiek willen.
True
@ TIP



Laat socialisten toch lekker knielen voor de vijand, zolang ze het niet van jou of mij verlangen want dan zwaait er wat.



tan
Ik deel de mening van allen die vinden dat het nu wel GENOEG is geweest om te zeuren over woorden als meer of minder..



Hali / nvt
Wanneer gaat de PVV aan een gezonde dosis zelfreflectie doen? In plaats van alleen te gaa voor populistisch stemmingmakerij. wanneer gaat de PVV iets doen waar Nederland en alle nederlanders beter van worden? Vertel dat mij maar eens meneer TIP. Geef mij maar dan een Eberhard vander Laan.

Dat zielige gedoe van allee PVV'ers schieten we geen MILIMETER mee op. Het zet NL alleen op achterstand!!!
Anoniem
,,Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij."



En Wilders voerde het woord op iets wat een haatbijeenkomst werd, gericht op een enkele bevolkingsgroep...

Harry
Dat een burgemeester/burgervader zich zo laat gaan kan natuurlijk nooit zonder gevolgen zijn. Hij/zij moet er voor iedereen zijn. Als een politieagent zich zo laat gaan, kan hij/zij vertrekken. Deze burgermeester, met een voorbeeldfunctie moet beter weten , moet ook maar vertrekken. Ik denk denk dat hem de hand boven het hoofd wordt gehouden, wedden?
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Martin Bosma moet niet huilen. Het is zoals Jannie aangeeft "Wilders voerde het woord op een haatbijeenkomst tegen een enkele bevolkingsgroep". Aan de andere kant word ik ook niet goed van "het naoorlogs verzet" dat nu en masse aangifte tegen Wilders doet. Ik heb nog geen Marokkaan ooit in het geweer zien komen tegen die rotjongetjes die wekelijks in opsporing verzocht ten tonele verschijnen omdat ze weer eens een bejaard echtpaar hebben gemolesteerd.
Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Bosma maakt één cruciale denkfout. De burgemeester, zolang hij benoemd is en niet gekozen, hoort boven de partijen te staan. Dat klopt. Maar alleen boven de partijen in zijn eigen stad en niet boven Groningen Lokaal of de Lega Nord. En dus ook niet boven het standpunt van de PVV, want die groep zit niet in de Amsterdamse raad. Het siert Van der Laan dat hij opkomt voor de vele Amsterdamse inwoners die geschoffeerd worden door die beweging. Bovendien is de PVV geen partij, dat weet Bosma overigens heel goed, want dat is geen domme man.
Kaas !
Misschien kan de persdienst van Eberhard ons uitleggen wat er bedoeld wordt met "hond van Israël", de toon deed denken aan een nare periode uit onze treurige geschiedenis, 1940-1945.
Jhr. Van Avezathe en Zottegem / vrolijke burger
Ik vind het allemaal het Theater van de Lach. Geert Wilders roept iets wat je in menig café of personeelskantine okk hoort en het hele land staat op zijn achterste benen. En niemand bedenkt dan even dat het feitelijk gaat om de PVG (Partij van Geert) en de PVV als partij feitelijk helemaal niet bestaat. Er is helemaal geen partij met leden, er is slechts een geblondeerd ego. Met alle tumult krijgt Geert Wilders alleen maar extra aandacht. En van de menigte die daar in Amsterdam stond te schreeuwen, kreeg ik ook niet het idee dat hun harten overliepen van liefde waren voor de democratie. Trouwens driekwart van de allochtone Amsterdammers is niet eens gaan stemmen, waar zwetsen we dan over ? Van der Laan werd gewoon het spreken onmogelijkgemaakt. Laten we vooral bedenken dat alleen in een land van politieke kneuters Geert Wilders groot kan zijn. Zijn tegenstanders geven hem het platform en meneer Bosma geniet graag mee van de aandacht.
Advertentie