of 63908 LinkedIn

PVV boos op burgemeester Van der Laan

,,Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij. Zijn verontwaardiging is bovendien politiek gedreven.'' aldus PVV'er Bosma in het Parool.
12 reacties

PVV-Kamerlid Martin Bosma haalt in een ingezonden brief in Het Parool hard uit naar de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Volgens de politicus staat een burgemeester boven de partijen en dient hij daardoor onpartijdig te zijn. ,,Eberhard van der Laan heeft dit weekeinde jammerlijk gefaald voor die test'', schrijft hij dinsdag in de krant.

Schandelijk

De burgemeester sprak zaterdag op een demonstratie tegen discriminatie in de hoofdstad. Hij noemde de woorden van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen ,,verschrikkelijk naar en schandelijk''. Hij zei het verder hartverwarmend te vinden hoe Nederlanders reageren op de uitspraken van Wilders en hoe zelfs PVV'ers de partij nu verlaten.

Alle Amsterdammers 

,,Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij. Zijn verontwaardiging is bovendien politiek gedreven.'' Volgens Bosma kiest 'PvdA-burgemeester' Van der Laan partij voor de ,,radicale islam en de Israëlvernietigers'' en heeft hij niet de behoefte burgemeester te zijn van alle Amsterdammers. ,,Zijn verontwaardiging is niet oprecht, maar gedreven door de wil een groep Amsterdammers, namelijk PVV-kiezers, aan te vallen.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Ik vind het allemaal het Theater van de Lach. Geert Wilders roept iets wat je in menig café of personeelskantine okk hoort en het hele land staat op zijn achterste benen. En niemand bedenkt dan even dat het feitelijk gaat om de PVG (Partij van Geert) en de PVV als partij feitelijk helemaal niet bestaat. Er is helemaal geen partij met leden, er is slechts een geblondeerd ego. Met alle tumult krijgt Geert Wilders alleen maar extra aandacht. En van de menigte die daar in Amsterdam stond te schreeuwen, kreeg ik ook niet het idee dat hun harten overliepen van liefde waren voor de democratie. Trouwens driekwart van de allochtone Amsterdammers is niet eens gaan stemmen, waar zwetsen we dan over ? Van der Laan werd gewoon het spreken onmogelijkgemaakt. Laten we vooral bedenken dat alleen in een land van politieke kneuters Geert Wilders groot kan zijn. Zijn tegenstanders geven hem het platform en meneer Bosma geniet graag mee van de aandacht.
Door goed volk op
Misschien kan de persdienst van Eberhard ons uitleggen wat er bedoeld wordt met "hond van Israël", de toon deed denken aan een nare periode uit onze treurige geschiedenis, 1940-1945.
Door Wiet ten Doeschate (directeur/eigenaar ixad, vormgeving-communicatie-marketing) op
Bosma maakt één cruciale denkfout. De burgemeester, zolang hij benoemd is en niet gekozen, hoort boven de partijen te staan. Dat klopt. Maar alleen boven de partijen in zijn eigen stad en niet boven Groningen Lokaal of de Lega Nord. En dus ook niet boven het standpunt van de PVV, want die groep zit niet in de Amsterdamse raad. Het siert Van der Laan dat hij opkomt voor de vele Amsterdamse inwoners die geschoffeerd worden door die beweging. Bovendien is de PVV geen partij, dat weet Bosma overigens heel goed, want dat is geen domme man.
Door BROADCASTER (gemeenteambtenaar) op
Martin Bosma moet niet huilen. Het is zoals Jannie aangeeft "Wilders voerde het woord op een haatbijeenkomst tegen een enkele bevolkingsgroep". Aan de andere kant word ik ook niet goed van "het naoorlogs verzet" dat nu en masse aangifte tegen Wilders doet. Ik heb nog geen Marokkaan ooit in het geweer zien komen tegen die rotjongetjes die wekelijks in opsporing verzocht ten tonele verschijnen omdat ze weer eens een bejaard echtpaar hebben gemolesteerd.
Door Wie vertegenwoordigt de bevolking? op
Dat een burgemeester/burgervader zich zo laat gaan kan natuurlijk nooit zonder gevolgen zijn. Hij/zij moet er voor iedereen zijn. Als een politieagent zich zo laat gaan, kan hij/zij vertrekken. Deze burgermeester, met een voorbeeldfunctie moet beter weten , moet ook maar vertrekken. Ik denk denk dat hem de hand boven het hoofd wordt gehouden, wedden?
Door Jannie op
,,Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij."

En Wilders voerde het woord op iets wat een haatbijeenkomst werd, gericht op een enkele bevolkingsgroep...
Door eigen mening op
Wanneer gaat de PVV aan een gezonde dosis zelfreflectie doen? In plaats van alleen te gaa voor populistisch stemmingmakerij. wanneer gaat de PVV iets doen waar Nederland en alle nederlanders beter van worden? Vertel dat mij maar eens meneer TIP. Geef mij maar dan een Eberhard vander Laan.
Dat zielige gedoe van allee PVV'ers schieten we geen MILIMETER mee op. Het zet NL alleen op achterstand!!!
Door tan op
Ik deel de mening van allen die vinden dat het nu wel GENOEG is geweest om te zeuren over woorden als meer of minder..

Door Stasihunter op
@ TIP

Laat socialisten toch lekker knielen voor de vijand, zolang ze het niet van jou of mij verlangen want dan zwaait er wat.

Door Jo Horn (oud gemeenteraadslid Amsterdam) op
Eberhard van der Laan is wel mijn burgemeester en iemand die staat voor fatsoen, gelijkheid en verdraagzaamheid. Dat laatste kan niet gezegd worden van de beweging waar Bosma deel van uit maakt. Extreem-rechts, haatzaaiend, onverdraagzaam en respectloos tegenover medeburgers. Ik zou meer Eberhard van der Laans in de politiek willen.

Vacatures

Van onze partners