Advertentie

PVV Almere kwaad over schrappen raadspanel

Als gevolg van bezuinigingen wil de gemeente Almere het contract met de softwareleverancier voor het raadspanel beëindigen. De PVV is hier verbolgen over.

24 augustus 2011
De PVV in Almere is verbolgen over het besluit om het raadspanel in de stad wegens bezuinigingen voorlopig op non-actief te stellen. Dat zei PVV-woordvoerder Toon van Dijk woensdag.

Monddood
Volgens de politicus worden de burgers van Almere ,,monddood gemaakt''. Het raadspanel bestaat uit ongeveer 1900 Almeerders, die op verzoek van de gemeenteraad laten weten hoe ze over politieke onderwerpen denken. Een gemeentewoordvoerster liet woensdag weten dat het contract met het bedrijf dat de software levert waarmee de gemeente de leden raadpleegt, binnenkort afloopt. Omdat Almere moet bezuinigen, wordt overwogen het contract niet te verlengen.

Verzetten

De panelleden is alvast te kennen gegeven dat er voorlopig geen gebruik wordt gemaakt van hun diensten. De gemeenteraad moet nog beslissen of het panel definitief wordt opgeschort of in de toekomst weer wordt gebruikt. De PVV heeft al aangegeven dat het zich zal verzetten tegen een mogelijke afschaffing.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. van der Hoest / coördinator adviespraktijk jur. zaken meente
Een raadspanel is een peilingsinstrument en geen wezenlijk onderdeel van de lokale democratie. De bewering dat burgers 'morsdood' gemaakt worden is niets anders dan lariekoek. Burgers worden democratisch buiten spel gezet, als er geen actieve raadsleden zijn die voortdurend met hen gesprekken aangaan en op andere manieren voeling met hen houden.
Advertentie