of 63946 LinkedIn

PvdA-voorzitter weg om Wilders-tweets

De voorzitter van de PvdA-afdeling in Katwijk, Willem den Hertog, heeft donderdag zijn functie neergelegd. Hij verstuurde eerder deze week berichten via Twitter waarin hij wenste dat PVV-leider Geert Wilders zou overlijden. De PvdA heeft ,,met afschuw kennis genomen van de uitlatingen'' en het vertrouwen in Den Hertog opgezegd.
5 reacties

De voorzitter van de PvdA-afdeling in Katwijk, Willem den Hertog, heeft donderdag zijn functie neergelegd. Hij verstuurde eerder deze week berichten via Twitter waarin hij wenste dat PVV-leider Geert Wilders zou overlijden. De PvdA heeft ,,met afschuw kennis genomen van de uitlatingen'' en het vertrouwen in Den Hertog opgezegd.

Hartaanval

Den Hertog twitterde dat hij hoopt dat ,,Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links kamerlid)''. In een vervolgtweet schreef hij: ,,Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'Van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren’’. Hij verwees daarmee naar een uitspraak van Wilders dat áls er een kogel komt, deze van links komt ,,met de letters PvdA op de zijkant'' geschreven. Wilders zei dat na uitspraken van PvdA-voorzitter Hans Spekman dat het optreden van de PVV'er een gevaar voor de democratie en rechtsstaat zou zijn.

 

Positie onhoudbaar

Donderdagmiddag hield de lokale partijafdeling spoedberaad over de kwestie. ,,Ook al heeft de heer Den Hertog deze uitlatingen niet gedaan als voorzitter van de PvdA Katwijk, zijn positie is hiermee onhoudbaar geworden'', aldus het bestuur in een verklaring. Wilders noemde de tweets van Den Hertog ,,schokkend''. ,,Misschien dat PvdA-voorzitter Spekman nu begrijpt wat ik bedoelde.'' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door joop op
hoe staat het 3 maanden later met de zelfreflectie, of doen ze daar niet aan in het westen..
Door Hans Spektrui op
Geen commentaar op mijn kleding graag.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Henk. En misschien dat de nieuwe voorzitter dan wel netjes gekleed kan gaan?= Mag ik zo vrij zijn om op te merken dat het niet om de vorm maar om de inhoud gaat. Dat is het grote gebrek bij de PvdA. Misschien behoudt de PvdA Spekman wel, net als Samson. Het is dan zelfs mogelijk dat ze als laatsten het licht uit doen. D'66 en SP vullen de gaatjes al maar helaas het rendement zal denk ik niet beter worden. Nu is Den Hertog geofferd voor iets wat anderen op een andere manier uitspreken. Persoonlijk denk ik dat hij door een partijgenoot is uitgelokt en hij hapte om "er echt bij" te horen. Ik zie hem echter nog steeds als lid dus de gedachten blijven aanwezig. Den Hertog kan zomaar weer komen boven drijven bijv. als spindoctor
Door Henk (ambtenaar) op
PvdA-voorzitter Spekman heeft deze week de bal aan het rollen gebracht. Zijn zeer dubieuze opmerkingen richting de PVV / dhr. Wilders krijgen dus deze effecten.
Het jubileum van de PvdA is volledig uit beeld, het zou dhr. Spekman sieren als hij doet ook definitief doet (uit beeld gaan dus) en vertrekt als voorzitter. Het komt zijn partij zeker ten goede. En misschien dat de nieuwe voorzitter dan wel netjes gekleed kan gaan??
Door Sjaak (waakzaam burger) op
Een wens dat een politiek tegenstander overlijdt (in welke vorm ook) is ontoelaatbaar. Zelfs woede mag geen verklaring zijn. De PvdA heeft allert gereageerd en ook niet geaccepteerd dat 'de tweet' als persoon en niet vanuit een partijfunctie is verzonden. Zo moet het.