of 64707 LinkedIn

PvdA dubt over deelname college Limburg

Een coalitie van de drie middenpartijen (PvdA, CDA, VVD) heeft in de Limburgse staten een nipte meerderheid van 24 van de 47 zetels.
Reageer

De Limburgse statenfractie van de PvdA beslist vrijdag of ze samen met CDA en VVD een coalitie in de Limburgse Provinciale Staten wil vormen. De PvdA wil het liefst de SP bij zo'n coalitie betrekken, maar CDA en VVD voelen daar niets voor.

Nipte meerderheid

Dat zei PvdA-fractievoorzitter Bert Kersten na overleg met formateur Martijn van Helvert (CDA). Een coalitie van de drie middenpartijen heeft in de Limburgse staten een nipte meerderheid van 24 van de 47 zetels. Om de basis te verbreden, sprak Van Helvert de afgelopen dagen met GroenLinks als mogelijk vierde coalitiepartner, maar daar ging de VVD woensdag voorliggen.

Onbestuurbaar

Limburg heeft momenteel een demissionair college van gedeputeerde staten nadat de oude coalitie van PVV, CDA en VVD ten val kwam. Kersten zei teleurgesteld te zijn in de houding van CDA en VVD jegens de SP. ,,Maar als wij afhaken is Limburg onbestuurbaar'', voegde hij daaraan toe. De SP liet donderdagavond weten graag bereid te zijn te praten over deelname aan een coalitie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners