of 63908 LinkedIn

PvdA-burgemeester: kinderen geen reden voor verblijf

Het hebben van kinderen alleen is geen reden voor een verblijfsvergunning, vindt PvdA-burgemeester Jan Boelhouwer van de Brabantse gemeente Gilze-Rijen.
2 reacties

PvdA-burgemeester Jan Boelhouwer van de Brabantse gemeente Gilze-Rijen gaat zijn handtekening niet zetten onder de oproep voor een ruimer kinderpardon.

Ruimhartig
Boelhouwer legde dinsdag desgevraagd uit dat VVD-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) tot dusver altijd ruimhartig is geweest voor schrijnende gevallen in zijn gemeente. In Gilze staat een van de grootste asielzoekerscentra van Nederland. 
,,Ik kom regelmatig op het asielzoekerscentrum in Gilze en daar zitten uitgeprocedeerde gezinnen die niet worden uitgezet alleen omdat ze kinderen hebben. Het domweg hebben van kinderen is geen reden voor een verblijfsvergunning. Ik teken niet voor een algemene oproep'', motiveerde voormalig Tweede Kamerlid Boelhouwer dinsdag.

Geworteld
De coalitiepartijen VVD en PvdA besloten in 2012 tot een kinderpardon. Kinderen van asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld, komen in aanmerking. Enkele honderden kinderen zijn afgewezen en dat ligt vooral erg gevoelig binnen de PvdA.

Zelfstandige beslissing
Meer dan 300 van in totaal 400 burgemeesters hebben tot dusver een oproep ondertekend om soepeler om te gaan met het kinderpardon. Volgens de cijfers heeft 84 procent van de PvdA-burgemeesters de oproep ondertekend, tegenover 57 procent van de VVD-burgemeesters. ,,Het maakt me niet uit wat partijgenoten vinden, ik neem een zelfstandige beslissing'', reageerde Boelhouwer.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
Asielzoekers anticiperen op steeds dat weerkerend pardon. Rekken en rekken, steeds opnieuw weer als dat kan. En als een kind daarvoor gebruik kan worden waarom niet. Het is echter onzin dat de kinderen geworteld zijn geraakt. Ze waren toch ook geworteld in het thuisland? Nou dan...
Door Jaap Huib (ICT"er) op
Een klein beetje kortzichtig is het wel natuurlijk van deze burgemeester. Het kinderpardon is er niet voor uitgeprocedeerden. Je kan in Nederland over 1 procedure zomaar meer dan 5 jaar doen. Dan ben je dus nog niet aan uitzetting toe. Als onze bureaucratie zo stroperig is, dan mogen kinderen daar niet de dupe van worden.