of 65101 LinkedIn

PvdA-Amersfoort doet aangifte van verduistering

De PvdA-fractie in de Amersfoortse gemeenteraad heeft aangifte gedaan van verduistering van geld uit de partijkas.
2 reacties

De PvdA-fractie in Amersfoort heeft bij de politie aangifte gedaan van verduistering. Volgens fractievoorzitter Edwin Hinloopen ontbreekt er geld uit de partijkas, maar hij wilde woensdagmiddag niet zeggen om hoeveel geld het gaat. De politie onderzoekt de zaak, aldus een woordvoerder.

Overleden
Sinds de dag dat de maandag overleden Ramon Smits Alvarez verdween, ontbreekt er in elk geval 4000 euro uit de partijkas. Maar het staat nog niet vast of het raadslid, dat zichzelf van het leven beroofde, dit geld had opgenomen. Hij had wel toegang tot de rekening van de fractie, bevestigde de partij eerder.

Tienduizenden euro's

RTV Utrecht meldde woensdag op basis van eigen onderzoek dat er tienduizenden euro's gestolen zouden zijn, maar Hinloopen zei dat ,,met verbazing'' gelezen te hebben. ,,We hebben tegen niemand aangifte gedaan. En het bedrag dat wordt genoemd, verbaast me'', zo zei de fractievoorzitter.

Afscheidsdienst
De gemeente Amersfoort houdt volgende week vrijdagavond een afscheidsdienst in de St. Joriskerk voor het overleden raadslid. Dat gebeurt in overleg met zijn familie, die zelf komende vrijdag in Spanje het lichaam van Smits Alvarez bijzet in een familiegraf. In het gemeentehuis en op internet is een condoleanceregister geopend, dat al honderden keren is getekend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
Veel en veel te veel aandacht voor deze man. Geen idee wat zijn verdienste voor Amersfoort zou zijn. Afscheids - dienst, betaald door de gemeente, lijkt me behalve ongepast ook prematuur. Sterkte familie !
Door Gompie op
Het lijkt erop dat Ramon Smits Alvarez verstrikt is geraakt in een web van leugens.

Hij zou voor Agis werken volgens zijn CV en LinkedIn terwijl hij in werkelijkheid maar 3 maanden in 2010 voor ze had gewerkt. Hij zou een functioneringgesprek van de burgemeester met 3 raadsleden hebben gelekt. En er zouden jarenlang bedragen uit de partijkas zijn verdwenen.
Hij zou hoe dan ook beschadigd zijn geraakt.

Sterkte voor zijn vrouw en kind, die hebben hier ook niet om gevraagd.

Vacatures

Van onze partners