of 65101 LinkedIn

Publieke omroepen raken miljoenen kwijt

De publieke omroep krijgt te maken met bezuinigingen van een paar honderd miljoen euro. Dat zei PVV-leider Geert Wilders donderdag bij de presentatie van het regeer- en gedoogakkoord van VVD, PVV en CDA.
5 reacties
De publieke omroep krijgt te maken met bezuinigingen van een paar honderd miljoen euro. Dat zei PVV-leider Geert Wilders donderdag bij de presentatie van het regeer- en gedoogakkoord van VVD, PVV en CDA.

Volgens de partijen mag de kwaliteit niet lijden onder de bezuinigingen. Als het aanbod toch zou verschralen, moet er een tv-net verdwijnen. Het nieuwe kabinet wil verder dat omroepen nauwer gaan samenwerken en dat de beschikbaarheid van programmagegevens wordt verruimd.

 

Bovengrens

Het nieuwe kabinet kondigt verder aan om met voorstellen te komen voor de periode vanaf 2015 voor het aantal tv-netten, de vorm van lidmaatschap van omroepen en de bovengrens van 400.000 leden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door agent (bonnenschrijver) op
@Plafond. Beetje in de war zeker. Niet erg hoor. Gebeurt vaker. Ik zou wel hulp zoeken want het lijkt vrij ernstig. Beterschap.
Door Hannes Haganum (kritisch lezer) op
Het zou mij inderdaad niet verbazen als Geert Wilders naar analogie van Silvio Berlusconi over een paar jaar in de media stapt. Overigens zou je juist nu - na een flinke reorganisatie - wel een periode van rust en bezinning kunnen gebruiken bij de publieke omroep. Onze nieuwe regering heeft wel de mond vol over vrijheid, maar of dat ook voor de vrijheid van meningsuiting geldt, valt nog te bezien.


Door Remko (ambtenaar) op
In het verleden zijn er meerdere regimes geweest die hun mediale oppositie langzaam maar zeker onklaar wisten te maken. We gaan de populistische dictatuur binnenkort op allerlei terreinen meemaken en glijden af naar een Berlusconi-pretpark.
Door Jan op
Alles wat niet naar de PVV ruikt, is blijkbaar links in de ogen van PVV-ers. Hoe kom je erbij de Tros, Avro, KRO en NCRV links te noemen? Dan heb je toch wel een bord voor je kop.
Door Plafond (pm) op
Klinkt me als muziek in de oren, weg met die linkse rotzooi van tros, avro, kro, ncrv enz. Laat de leden maar betalen voor hun gristensocialistische meuk.

Vacatures

Van onze partners