of 62812 LinkedIn

Provincies laten burger niet meebeslissen

De burger krijgt wel heel veel informatie van de provincie, maar mag niet meehelpen met de definitieve gebiedsinrichting noch daarover meebeslissen.
Reageer
Provincies krijgen subsidie van het Rijk om hun burgers zo veel mogelijk te betrekken bij het natuur- en landschapsbeleid. Betrokkenheid van burgers is namelijk een belangrijke pijler waarop het nieuwe natuurbeleid rust.

Veel informatie
De burger krijgt wel heel veel informatie van de provincie, maar mag niet meehelpen met de definitieve gebiedsinrichting noch daarover meebeslissen. Dat ondergraaft de betrokkenheid van de burgers, aldus onderzoeksinstituut LEI van de Wageningen Universiteit.

Kleine groep

Het LEI onderzocht in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hoe provincies burgerparticipatie hebben geregeld. Een probleem is, aldus de provincies, dat er altijd maar een kleine groep actieve burgers komt opdraven op een voorlichtingsavond, terwijl het Rijk onder het motto 'meedenken, meedoen, meebetalen' iedereen wil betrekken bij het nieuwe landschapsbeleid. Die groep raakt ook nog eens gefrustreerd als ze niet mag meebeslissen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners