of 63908 LinkedIn

Provincie Limburg: niets mis met declaraties Verheijen

De provincie Limburg zegt dat voormalig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen geen onterechte declaraties heeft ingediend.
10 reacties

De provincie Limburg zegt dat voormalig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen geen onterechte declaraties heeft ingediend. Gedeputeerde Staten van Limburg concluderen dat na extern onderzoek naar tien omstreden declaraties waarover NRC Handelsblad eerder deze maand publiceerde.

Terugbetalen niet aan de orde
'Het terugbetalen van te veel ontvangen gedeclareerde bedragen is niet aan de orde. Dit omdat er geen sprake is van uitbetaling van onterechte declaraties', schrijft gouverneur Theo Bovens maandag aan Provinciale Staten. 
De VVD-politicus zelf denkt weer anders over de tien declaraties en meent dat hij drie keer onterecht heeft gedeclareerd voor een bedrag van 399,90 euro. Verheijen heeft beloofd dat bedrag terug te betalen.

Systeem werkt
NRC Handelsblad schreef eerder deze maand dat Verheijen duizenden euro's te veel had gedeclareerd. De provincie liet naar aanleiding van de publicatie onderzoeken of de controle op declaraties nog adequaat is. Het systeem werkt nog en is juist toegepast bij de tien omstreden declaraties, is de conclusie.

Extra vergadering
Provinciale Staten hebben maandagavond een extra vergadering over de declaraties van Verheijen.

Verheijen is tegenwoordig Tweede Kamerlid. Hij legde zijn werk tijdelijk neer na ophef over verkeerde declaraties en beschuldigingen over corruptie. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
Goh, helemaal tien declaraties onderzocht? Is dat een diepgravend onderzoek in de ogen van Provinciale en Gedeputeerde Staten van Limburg?
Door Chauvin Toile op
Het onderzoek toont alleen aan dat de declaraties procedureel juist zijn afgehandeld door de provincie. Verheijen wordt helemaal niet vrijgepleit hierdoor!
Fraude zal in Nederland blijven voortwoekeren zolang niet-Limburgers van de daken blijven schreeuwen dat zij integer zijn tot op het bot. Vreemde houding, omdat de laatste jaren gebleken is dat fraude/corruptie een breed verbreide kwaliteit in Nederland is.
Door Willem op
Bijzonder. Mannetje Verheijen heeft zelf toegegeven verkeerd gehandeld te hebben en de bedragen terug te betalen (niet meer dan windowdressing natuurlijk - kijk mij eens! - want dat moet ie sowieso doen). Vervolgens kan ie beter opstappen. Wat trouwens onderbelicht blijft is de reactie van Mark Rutte. De beste man is MP en moet zich niet met de fractie bemoeien, ook al roept ie dezelfde onzin als Zijlstra. Met andere woorden: hij geeft een foute reactie terwijl hij buiten zijn partijpolitieke boekje gaat. En zo verliest ook de laatste Nederlander zijn geloof in de politiek (behalve die uit Limburg dan).
Door Hubert (bestuurder) op
Die Bovens is me ook een figuur: "Het systeem heeft gewerkt.......". Alsof de burgers zaten te wachten op die "witte rook". Nee gouverneurtje de burgerij wilde weten of er sprake is geweest van zelfverrijking door een bestuurder en het antwoord daarop is volmondig JA. Maar Limburg is al blij dat de formuliertjes goed zijn ingevuld en dat er veel te veel formulietjes zijn ingevuld, maakt niet uit hahahahahaha
Gelukkig komt het OM en de rechter nog uitgebreid aan het woord als het gaat om de relatie tussen Verheijen, Van Rey en V/d Pol en de claim die door Heijmans is ingediend. Deze zaak zal over 5 jaar worden verfilmd met als basis het boek dat over 4 jaar uitkomt, waaruit blijkt hoe corrupt Limburgse VVD-politici zijn.
Door Plafond op
herinner me de bonnetjesaffaire van Bram Peper en zijn vrijspraak door de rechter na emmers stront. Misschien even wachten met oordelen. Die anti-Limburg opmerkingen zijn helemaal te flauw..
Door Rex Rotary (Coordinator) op
# Frits van Vugt: voortreffelijke reactie! Dit is nu precies waarom het vertrouwen in de politiek het nulpunt begint te naderen! In mijn omgeving tref ik nog weinig mensen aan die politici serieus nemen. Van de vier stemgerechtigden bij mij thuis ben ik de enige die nog gaat stemmen op 18 maart........ en dat vind ik heel triest!
Door Frits van Vugt (adviseur/jurist publieke domein) op
Ter lering ende vermaeck: ik nodig iedereen om het rapport van de accountant eens te lezen. En dan de brief van GS van Limburg: http://www.limburg.nl/Actueel/Nieuws_en_persberi …

Het rapport van accountant, mevr. Koppers RA, stelt onomwonden GEEN inhoudelijk, materieel onderzoek te hebben verricht naar de 10 bestreden declaraties (waarvan er drie door de deugniet Verheijen inmiddels al als foutief zijn toegegeven), maar slechts een formele toets naar de vraag of het administratieve systeem heeft gefunctioneerd. In simpele bewoordingen: waren er de juiste formulieren en stonden er de juiste handtekeningen onder. Een onderzoek van niks dus!!!!

Voor alle zekerheid voegt de accountant dar nog aan toe dat er "GEEN controle - of beoordelingsopdracht heeft plaatsgevonden" zodat er "GEEN zekerheid over de getrouwheid van financiële informatie...kan worden ontleend" .

Waarom dit onderzoek dan?.
Om onomstotelijk vast te stellen dat je makkelijk kunt frauderen in het gouvernementshuis van Limburg? Zolang je maar de juiste declaratiepapiertjes maar gebruikt?

Ongelofelijk dit onderzoek, geïnitieerd door GS van Limburg. En wat heeft dat volslagen onnuttige onderzoek gekost?

En dan die reactie van GS: het declaratiesysteem heeft voldaan; terugbetaling van declaraties is niet aan de orde. Een gotspe.

Ja, die provincie gaat stemmen trekken in maart...

Ik geloofde tot voor kort niet in pure domheid bij provinciebesturen, maar ik moet mijn oordeel bijstellen, vrees ik.

Ben benieuwd of PS dit allemaal heeft gepikt?
Door Fritz A.von Geusau op
Nou, nou, heer Biels,
Wat is de bedoeling van uw aanhef? Insinueert u nu dat Limburgers of Katholieken per definitie niet te vertrouwen zijn? Behoorlijk generaliserend en beledigend voor ruim één miljoen Limburgers en vier miljoen Katholieken, vind u ook niet?
Door henk op
Zo houden we elkaar de hand boven het hoofd. Het vertrouwen in de politiek is 0,0. Te gek voor woorden dat deze slagers hun eigen vlees keuren
Door Aug Biels (gewezen ambtenaar) op
Theo Bovens. Limburger. Katholiek.

Limburgers onderzoeken Limburgers. Resultaat: alle Limburgers zijn eerlijk en liegen nooit. Heel betrouwbaar.

Slager. Eigen vlees.