of 59281 LinkedIn

Provincie Friesland haalt bezem door personeelsbestand

De provincie Friesland krijgt te maken met een krappere begroting en gaat daarom flink inkrimpen qua personeel. Van de bijna 900 fulltimebanen verdwijnen er 110, blijkt uit het Strategisch Personeelsplan van de gedeputeerde staten.

De provincie Friesland krijgt te maken met een krappere begroting en gaat daarom flink inkrimpen qua personeel. Van de bijna 900 fulltimebanen verdwijnen er 110, blijkt uit het Strategisch Personeelsplan van Gedeputeerde Staten.

Minder externe inhuur

Volgens de provincie Friesland zullen er geen gedwongen ontslagen vallen. De inkrimping wordt gerealiseerd doordat tijdelijke contracten niet worden verlengd, doordat er minder werknemers extern worden ingehuurd en doordat sommige banen worden ondergebracht bij Rijkswaterstaat. Op die manieren worden er al 65 fulltimebanen geschrapt. De overige 45 fulltimebanen zullen verdwijnen doordat ambtenaren pensioneren of zelf voor een andere baan kiezen. De provincie verwacht eind 2019 op het gewenste aantal fte’s te zitten.

 

Afronden grote projecten

De inkrimping vindt plaats omdat het budget van de provincie in de komende jaren zal afnemen. Die afname hangt mede samen met het afronden van een aantal grote infrastructuurprojecten. Het personeelsbudget van de provincie neemt volgend jaar af met 11,8 miljoen euro. In 2022 is het personeelsbudget van Friesland zo’n dertig procent lager dan dit jaar. Omdat het budget sneller daalt dan de behoefte aan personeel, stelt het bestuur de provinciale staten voor om eenmalig extra budget ter beschikking te stellen. Dat wordt naar verwachting in juni behandeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M (Ud) op
Beetje dom en erg ouderwets. Weer de reflex ambtenaren als sluipost van de begroting bij budget problemen. Kijk naar taken en kwaliteit en dan wat je nodig hebt. Dir type beleid is een uiting van incompetent bestuur.