of 59761 LinkedIn

Proces tegen ex-gedeputeerde Hooijmaijers begint

De strafvervolging komt voort uit een groot onderzoek naar onder meer belangenverstrengeling tussen Hooijmaijers' werk als gedeputeerde en het adviesbureau van zijn vrouw.
1 reactie

De rechtbank in Haarlem maakt donderdag met een zogeheten regiezitting een begin met het proces tegen de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Hij wordt verdacht van corruptie, valsheid in geschrift en witwassen. Hooijmaijers staat samen met zijn vrouw en een zakenrelatie (een makelaar) terecht.

Belangenverstrengelink
Tijdens een regiezitting inventariseert de rechtbank wat er nog aan onderzoek gedaan moet worden. De strafvervolging komt voort uit een groot, jaren durend onderzoek naar onder meer belangenverstrengeling tussen Hooijmaijers' werk als gedeputeerde en het adviesbureau van zijn vrouw.

Steekpenningen
Volgens justitie heeft Hooijmaijers zich in de periode 2005-2009 flink laten betalen door projectontwikelaars en bouwbedrijven, voor een totaalbedrag van bijna 350.000 euro. In de aanklacht staat ook dat hij in 2007 ruim 7000 euro aan steekpenningen heeft ontvangen van Fortis Nederland. De gedeputeerde moest zich inzetten om Fortis huisbankier van de provincie Noord-Holland te maken.

Ontkenning
Hooijmaijers heeft de beschuldigingen eerder ontkend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Maarten (Beleidsmedewerker (gemeente)) op
Wat riep de VVD ook alweer tijdens de verkiezingen?
Juist, "Meer straf en minder begrip voor criminelen".
Ik zou zeggen, steek je hand in eigen boezem!