of 64740 LinkedIn

Procedure voor gouverneur Limburg stilgelegd

De procedure voor de benoeming van een nieuwe commissaris van de Koning in Limburg is donderdag stilgelegd. Dat meldt NRC. De nieuwe gouverneur zou vrijdag gekozen worden.
4 reacties

De procedure voor de benoeming van een nieuwe commissaris van de Koning in Limburg is donderdag stilgelegd. Dat meldt NRC. De nieuwe gouverneur zou vrijdag gekozen worden.

Coronaregels

Aanleiding is de commotie over het weigeren van de toegang vanwege coronaregels, eerder deze week, van twee leden van de vertrouwenscommissie tot gesprekken met de laatst overgebleven kandidaten.Het gaat om de fractievoorzitters van Forum, Ruby Driessen en van de Partij voor de Dieren, Pascale Plusquin. Zij werden geweigerd aan de deur van het horecagedeelte van de voormalige Norbertijnerabdij Mariënwaerdt in Beesd, omdat zij geen QR-code konden of wilden laten zien.

 

Woedend

Forum voor Democratie in de Limburgse Staten is daar woedend over. ‘De medische apartheid dringt door tot de politiek’, twitterde FVD Limburg donderdag. ‘Wij laten het hier niet bij zitten.’ Driessen zette donderdag al vraagtekens bij de legitimiteit en rechtmatigheid van de procedure. ‘Mocht de vertrouwenscommissie morgen (vrijdag) een definitieve keuze maken, zou ik het daar niet mee eens zijn’.

 

Integriteit
Die nieuwe gouverneur volgt huidig waarnemend gouverneur Johan Remkes (VVD) op, die in april aantrad. Voordien was Theo Bovens (CDA) zo'n tien jaar lang gouverneur van Limburg. Maar hij trad af, samen met het voltallige college van Gedeputeerde Staten, na twijfels in de Staten over de integriteit van de bestuurders. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door doeterniettoe (-) op
Volgens een nieuwer bericht is de commissaris van de koning al bekend: https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-org …
Tekenend dat het FvD dankzij hun eigen opstelling zichzelf benadelen en daar de rest voor willen laten boeten.
Door p op
Bewust of onbewust gedaan? In ieder geval als je in een horecagelegenheid afspreekt zijn dat de regels QR code of testbewijs!
Door Southern Comfort op
Gelukkig geen VVD'er. Zou van de regen in de goot zijn geweest.
Door Southern Comfort op
Het zou ook niet.

En met ook nog eens 150 melders over de bestuurscultuur in Limburg zullen de komende maanden nog genoeg teweeg brengen.

Van schoon schip is nog lang geen sprake.