Advertentie

Premier en burgemeesters mee met stille tocht Utrecht

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en burgemeester Pauline Krikke van Den Haag lopen vrijdagavond mee in de stille tocht in Utrecht.

22 maart 2019
Tram-Utrecht-1.jpg

Behalve burgemeester Jan van Zanen van Utrecht lopen ook burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en burgemeester Pauline Krikke van Den Haag vrijdagavond mee in de stille tocht in Utrecht. Ook premier Mark Rutte en minister van Justitie Ferd Grapperhaus lopen mee.

24 Oktoberplein

Dat hebben hun woordvoerders laten weten. De tocht wordt gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht afgelopen maandag. Toen opende hoofdverdachte Gökmen T. het vuur in een tram. Er vielen drie doden en meerdere gewonden. De tocht begint om 19.00 uur bij het Jaarbeursplein en gaat naar het 24 Oktoberplein, waar de aanslag was. Drie mensen kwamen om het leven.

Pegida
Ook aanhangers van de anti-islambeweging Pegida lopen vanavond mee in de stille tocht in Utrecht. Dat laat voorman Edwin Wagensveld weten aan het ANP. Wagensveld zal naar eigen zeggen ook aanwezig zijn bij de tocht, mits het veilig is. Pegida zal niet met vlaggen lopen uit respect voor de slachtoffers, zegt hij.

Extra uitzending

Het begin van de stille tocht in Utrecht is vrijdagavond rechtstreeks te zien in een extra uitzending van het NOS Journaal op NPO 1. Hierin zit onder anderen de toespraak van burgemeester Jan van Zanen en een minuut stilte. De Wereld Draait Door begint iets later, om 19.10 uur. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kareel
Veelzeggend: burgemeester Aboutaleb van Rotterdam loopt NIET mee in deze stille tocht. Voelt hij zich als moslim toch geremd om zijn gevoelens te tonen bij deze moordpartij?
Advertentie