of 64204 LinkedIn

Potentiële bedreigers van burgemeester Wolfsen gewaarschuwd

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht wordt sinds eind augustus extra beveiligd. Een aantal Marokkaanse coffeeshopeigenaren is door het OM gewaarschuwd.
1 reactie

Het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft woensdag een aantal Marokkaanse coffeeshopeigenaren uit die stad op het parket ontboden en ze ,,ernstig gewaarschuwd" wegens de bedreiging van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht. Dat bevestigde een woordvoerder van het OM donderdagochtend.

Extra beveiliging
Waarom gekozen is voor deze coffeeshopeigenaren, wilde de woordvoerder in het kader van het onderzoek naar de bedreiging niet zeggen. Burgemeester Wolfsen wordt al sinds eind augustus extra beveiligd. ,,Het was een ernstig gesprek met een waarschuwing erin", aldus de woordvoerder.

Gecriminaliseerd
Advocaat Louis de Leon van een van de ontboden coffeeshopeigenaren noemt het ,,te gek voor woorden". Zijn cliënt voelt zich gecriminaliseerd.

Marokkaanse coffeeshopeigenaren
Volgens de advocaat zijn de mannen ontboden naar aanleiding van een telefonische bedreiging van een Arabisch sprekende man aan het adres van Wolfsen. ,,Dat kan iedereen gedaan hebben. Het lijkt wel of ze lukraak daarom maar Marokkaanse coffeeshopeigenaren hebben uitgekozen. Onbegrijpelijk."

Niet lukraak
Volgens de woordvoerder van het OM zijn de mannen zeker niet lukraak gekozen, maar was het in het kader van het onderzoek ,,nodig om deze stap te maken''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad, vormgeving, communicatie, marketing) op
Interessante ontwikkeling. Blijkbaar heeft het Openbaar Ministerie aanwijzingen om deze coffeeshophouders te linken aan de geuite bedreigingen. Dankzij wonderlijke gedoogconstructies kennen we in Nederland zoiets als gestructureerde wetteloosheid. Dat blijkt uiteraard altijd uit te lopen op misstanden. Misstanden die vervolgens wel geconstateerd worden, maar slechts met de grootste moeite kunnen worden aangepakt. Kijk in dit verband ook naar wat er op woonwagenlocaties gebeurt. De politiek en de overheid treffen hier de blaam. Natuurlijk blijft iedere burger verantwoordelijk voor het eigen gedrag, maar 'de kat op het spek binden' en je daarna afvragen hoe het toch mogelijk is dat het beestje zich ongegeneerd vol zit te vreten..? De invoering van de Wietpas is misschien toch niet zo heel dom, mits een gedecideerde overheid bereid is de eigen verantwoordelijkheid te dragen voor controle en voorkomen van verplaatsen van de handel.

Vacatures

Van onze partners