of 64120 LinkedIn

Politieke partijen ruziën om naam OPA

Zowel de Onafhankelijk Partij Alkmaar (OPA) als de Ouderenpartij Amsterdam (OPA) claimen de naam. OPA Alkmaar wil geen geen afstand doen van de naam, OPA Amsterdam zegt de naam al te hebben geregistreerd.
4 reacties
De Onafhankelijke Partij Alkmaar gaat op de barricaden om te voorkomen dat de Ouderen Partij Amsterdam ook onder de naam OPA meedoet aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen. ,,We gaan snel met die mensen om tafel'', zegt fractieleider Ben Bijl van de Alkmaarse coalitiepartij dinsdag.

Volgens Bijl heeft de Onafhankelijke Partij Alkmaar het unieke gebruiksrecht van de naam OPA. ,,Wij hebben dat laten uitzoeken en claimen dat recht.''

Geen politieke naamgenoot

OPA is in Alkmaar 10 jaar actief en wil in eerste instantie een open gesprek voeren met de partij in Amsterdam, aldus Bijl. ,,We zullen ze vooral aanmoedigen creatief te zijn. Maar als we er niet uitkomen, dan stappen we naar de rechter. Voor ons is de politieke naam OPA verbonden aan Alkmaar. Een politieke naamgenoot - waar dan ook - willen we niet.''
 
Geregistreerd 

Een woordvoerder van de Ouderen Partij Amsterdam zegt dat de partij inmiddels als OPA is geregistreerd in het Amsterdamse kiesregister. Volgens hem hebben Amsterdamse ambtenaren uitvoerig gekeken naar mogelijke strijdigheid met de Alkmaarse naamgenoot en is die er niet. ,,Ik zie geen probleem en wij gaan de naam in elk geval niet veranderen'', aldus de zegsman.

De Alkmaarse claim dat sprake zou zijn van uniek gebruiksrecht, noemt hij kort door de bocht. ,,De naam OPA is landelijk niet geregistreerd.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ernst (inwoner van alkmaar) op
Mooie gelegenheid om OPA Alkmaar om te dopen tot TPA. Wel zo logisch, OPA een ouderenpartij in A'dam en TPA een tegenpartij in Alkmaar.
Door Praatje Pot op
Natuurlijk moet de ouderenpartij OPA heten!
Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Ja hoor,
stop je energie maar in juridisch gedoe in plaats van de inhoud. Dat wordt vast wel wat met die OPA..........
Door Hans van Wegen / Amersfoort (Burger Partij Amersfoort (BPA)) op
gewoon de Naam en de Afkorting -direct- uitgebreid laten registreren bij het Benelux Merken Bureau - dan heb je nooit enig probleem ! - kosten (bijna) nihil.

Vacatures

Van onze partners