Advertentie

Politie Zeeland: ga niet ’s avonds pinnen

De politie Zeeland laat een waarschuwing voor heel Zeeland uitgaan om niet ’s avonds of ’s nachts alleen te gaan pinnen bij afgelegen pinautomaten. Onlangs zijn twee mensen beroofd bij pinautomaten in Vlissingen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

16 april 2010
Ergerlijk
Oprichter en raadslid Wim Hirdes van Lokale Partij Vlissingen (LPV), die bij de afgelopen raadsverkiezingen de grootste werd en nu een college heeft gevormd met PvdA, VVD en CDA, vindt de waarschuwing “ergerlijk”.  ‘We zijn het gezag een beetje kwijt in Nederland. We moeten de zaak breed aanpakken om het terug te winnen en meer grip te krijgen op straat.’


Absurd

Het is onvoorstelbaar dat mensen nu al niet meer ’s avonds kunnen pinnen, aldus Hirdes. ‘Dat is absurd. We moeten die pingelegenheden veel beter organiseren. Je zou bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte moeten kunnen pinnen. Dan kunnen ze je ook buiten opwachten, maar dan kun je ervoor kiezen binnen te blijven en bijvoorbeeld te bellen naar een bekende om je op te halen.’ Hirdes kent nog meer zaken die spelen. ‘Meisjes die bij Albert Heijn werken worden ’s avonds op weg naar huis lastiggevallen. Waar zijn we mee bezig?’

 

Keihard
Hirdes pleitte ook al voor meer toezicht op de Vlissingse boulevard waar brommers en auto’s overheen scheuren. Volgens Hirdes heeft de burgemeester gezegd dat hij goed in gesprek is met de overlastgevers. ‘Maar als hij de daders kent, pak ze dan op. Ik zit niet te wachten op een politiestaat, maar dat moet toch beter kunnen. Goed, als ik de oplossing kende, dan was ik nu rijk.’ De politie moet wel duidelijk aanwezig zijn, vindt Hirdes. ‘Vandaag hebben we dan ook een collegecontract ondertekend waarin we hebben afgesproken dat we er keihard tegenaan gaan.’

 

Ouderwets
Hirdes memoreert de gemeentepolitie die vroeger een oogje in het zeil hield. ‘Het is misschien ouderwets, maar meer toezicht zou niet slecht zijn. Nu is de tendens: minder toezicht, terwijl de criminaliteit toeneemt. We bevinden ons op een hellend vlak.’ Hirdes gaat opnieuw vragen stellen over meer toezicht. ‘Waar onruststokers zijn, moeten camera’s komen. Ook in de moskee moeten ze vertellen dat die jongens zich rustig moeten houden. Dat onderschrijven ze daar ook, maar er zijn ook mensen die er geen enkele binding mee hebben.’

 

Burgemeester
De Vlissingse burgemeester Wim Dijkstra zegt in een reactie dat iedere burger op elk moment moet kunnen pinnen en dat veiligheid een prioriteit van politie en gemeente is. ‘Maar inwoners hebben zelf ook een verantwoordelijkheid om te bepalen wat ze doen.’

Reacties: 22

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

peter kuijpers / Overheid
Hier kan ik mij echt aan ergeren! Politie moet zich beperken tot de kerntaak en dat is boeven vangen! Weg met die bonnenschrijvers en weg met de overhead aan de duur betaalde managers. Terug naar de sterke arm! Meer uit de kluiten gewassen straatdienders die van aanpakken weten! Misdaad loont in dit land en hoe vaak moeten wij hard werkende burgers dit nog zeggen? Weg met de arrogante ambtenaren in Den Haag en weg met de criminelen die dit land onveilig maken. Weg met de skimmers en weg met de softe aanpak. Weg met al die softe taak werk en leerstraffen. Handhaving van wet en regel is een kwestie van doen!
Ernst / controller
Wat is de volgende stap? De burger 's avonds niet meer naar buiten? Zodat de politie ook binnen kan blijven?
Jofel
Sorry burgemeester Dijkstra?!?! "Maar inwoners hebben zelf ook een verantwoordelijkheid om te bepalen wat ze doen."

Ik hoop dat u verkeerd geciteerd bent want zoiets zegt iemand niet die verantwoordelijk is voor de veiligheid in de gemeente! U bent verantwoordelijk dat burgers veilig kunnen pinnen en dat betekent dus ook 's nachts op de meest desolate plek. Kunt u die veiligheid niet garanderen dan dient u de verantwoordelijkheid niet af te schuiven op de burgers. Dan zult u moeten erkennen dat onze samenleving zo ver is afgegleden dat op bepaalde plekken geen pinautomaten meer kunnen staan. Erken uw falen dan. Maar schuif deze niet af op uw burgers... werkelijk... dit is echt absurd!
Arjan Dasselaar / Journalist
Met 'Jofel' hoop ik dat burgemeester Wim Dijkstra verkeerd is geciteerd. Veiligheid is geen 'prioriteit' van de overheid (goddank dat er geen 'speerpunt' staat), maar een taak.

De overheid heeft het geweldsmonopolie gekregen in ruil voor de verplichting om burgers te beschermen.

Het is van tweeën één. Óf burgers zijn veilig onder de beschermende paraplu van de overheid en hebben dus geen reden om geweld te willen gebruiken, óf het geweldsmonopolie moet worden afgeschaft zodat burgers zichzelf kunnen verdedigen waar dat nu niet mag, ook al laat de overheid het afweten. Ik neem aan dat burgemeester Dijkstra op dat laatste, inclusief bijbehorende wildwesttaferelen, net zomin zit te wachten als ik.
Hans / journalist
Nederland begint meer en meer op een bananenrepubliek te lijken. Wat is de volgende stap? Een avondklok voor de burgers? Ter "bescherming"?
Hans
Ondertussen stijgt de pvda in de peilingen... dit land is echt terminaal...
Maak het verschil en gun de PVV de kans om echt een vuist te maken tegen criminaliteit !!! Of kies voor de pvda en d66 "aanpak" dat de daders 'hulp'krijgen met hun moeilijke jeugd.....
PVV stemmen 9 juni !! Onze enige kans om dit land weer echt veilig te krijgen !!
Margriet / bijna gepensioneerd
Blij dat ik binnen 2 jaar met pensioen ben en dit land definitief kan verlaten. En dat doen we (mijn man en ik) ook wel degelijk.
Dit is toch bij de beesten af, "de burger heeft ook zelf een verantwoordelijkheid" hoe durft u het zeggen.
Ik heb lang getwijfeld maar nu weet ik het toch wel zeker in juni stem ik op die blonde.
Dat is wat u krijgt met dit soort slap gedoe.
Zeeuwse Lachertjes / Koelkast
Arme arme Zeeuwen, het is voor iedereen toch al te laat. De ellende "uit de grote stad" nu al in jullie eigen wijken. En het wordt alleen maar erger. Welkom in het nieuwe Nederland. Welkom in de laffe armen van de Christendemocraten. Wen alvast maar aan het juk van de allochtonen. Want de CDA en PVDA lossen het wel op, maar niet voor jullie.
Sietze / Student
En ondertussen wel mij weten te vinden vanachter een boom als ik een paar km te hard rij, wél die cartoonist met doorgeladen vulpotlood met 10 man van het bed lichten, en onze opgeschoren uitverkoren jeugd kan dit allemaal blijven doen.... vooral PvdA stemmen mensen! Vooral doen!
Elisabeth / apothekersassistenste
En de overheid heeft de verantwoordelijkheid om niet jaarlijks 140.000 immigranten op haar burgers los te laten.Ik voel mij totaal niet meer beschermd in dit land.De enige partij die hier iets aan gaat doen, is de PVV. Iedereen die op een andere partij stemt, moet stoppen met klagen over dit soort zaken.
devries
"Ook in de moskee moeten ze vertellen dat die jongens zich rustig moeten houden."
Waar komt deze zin nu opeens vandaan? Heeft het te maken met de opmerking dat de burgemeester weet wie het zijn? Welke info wil BB hier niet met ons delen? Of is dit islamofobe opmerking?
Waarschijnlijk betreft het marokanen, maar ja dat is nu ook weer zo wat he, omdat met ons te delen. Want ja die jongens zitten natuurlijk in het economisch-sociale verdomhoekje en dan is het ook wel logisch. TOCH!?
Dit land verdient zoveel beter dan de linkse populistische onderbuik bestuurders
Urbanus
‘Meisjes die bij Albert Heijn werken worden ’s avonds op weg naar huis lastiggevallen...'

Draag voortaan gewoon een hoofddoekje. Dan is er niets aan de hand.
Henk / leidinggevende
"heeft de burgemeester gezegd dat hij goed in gesprek is met de overlastgevers"
goed gesprek?? Doe er iets aan, lafaard. Daar wordt je voor betaald.
Sjaak vd Hille
De oplossing ligt zooo voor de hand ..
pak een stuk grond, zet er een politiebureau neer met een pinautomaat in de muur en naast het bureau een groot tankstation en al je problemen zijn thans opgelost.

en rent de dader er vandoor niks geen peleton agenten erachteraan, gewoon happie hapgraag de diensthond op de hielen.
Peter
Bepaal zelf wanneer u pint en stel de burgemeester verantwoordelijk voor uw veiligheid, Zeeuwen.
Bas Koning
Als de politie niet in staat is de burgers nog langer te beschermen

Dan hoeven wij ook geen beschermingsgeld (belasting) meer af te dragen

En dan gaan we onszelf wel beschermen (bewapenen)

kopje TEA anyone?

Taxed
Enough
Already!
Bas Koning
@margriet
'Blij dat ik binnen 2 jaar met pensioen ben en dit land definitief kan verlaten.'

En... naar welk land dacht u te kunnen vluchten? Zweden? Oslo is als Amsterdam... Frankrijk? Parijs is nog erger... Belgie? Brussel is.... affijn...

u snapt het wel: vluchten kan niet meer
zeg mij dan waarheen
dan ga ik mee

Er zijn drie reacties mogelijk als wij worden aangevallen:

negeren
vluchten
terugvechten

pvda kiest voor het 1e, u kiest voor het 2e, ik kies voor de streep in het zand:

NO PASARAN!
Jan / ambtenaar
Voor wie het heil van de PVV verwacht: ze kunnen niet eens voldoende kandidaten vinden, laat staan goede. En oplossingen hebben ze ook niet, alleen kreten. En de beveiliging van Wilders kost kapitalen. Over bezuinigingen gesproken!
francoise
Zucht......... hopeloos, dit land.
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
Kop op, Françoise, dit is nog altijd een van de veiligste en welvarendste landen ter wereld. Dat onze bestuurders hun hoofd vaak bij andere dingen hebben dan bij eerlijk en effectief bestuur, heeft dit land gelukkig nog niet naar de knoppen kunnen helpen.

Volgens mij wordt nu aangetoond wat bij de introductie van pin-automaten al werd voorspeld: op veel plekken zijn zulke automaten geen veilige oplossing voor betalingsverkeer. Automaten kunnen nooit in de plaats komen voor sociale cohesie.

Wij moesten van de markt-fundamentalisten (politici, bankiers etc.) allemaal aan de pin-automaat, omdat dat kosten zou besparen. Ze dachten even niet aan de kosten van beveiliging.

De oplossing moet gezocht worden in een manier van denken waarbij alle kosten en baten van arrangementen (bijvoorbeeld faciliteiten voor geld-transacties) in beschouwing worden genomen. Misschien moeten er op sommige plekken in plaats van pin-automaten wel weer ouderwetse postkantoortjes komen, waar de sociale controle veel groter is. Dat scheelt ook weer een paar camera's en bevordert dat mensen met elkaar praten en elkaar kennen.
p / Logistics Manager
Misschien moeten we de criminaliteit eens aan de voorkant aanpakken? Om zo Oorzaak en gevolg eens duidelijk te scheiden. Wat te denken van een proef met een tijdsduur van 3 maanden waarbij: jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en personen die een inkomen genieten van minder dan € 1.407,60 bruto in de maand (minimum loon) zich niet 's Avonds na 21.00 uur op de openbare weg mogen begeven?

Personen met een actief crimineel verleden (
Peter Paul / Manager
Luctor et emergo ! Oftewel neem het recht in eigen hand en los het eens en voor altijd op.
Advertentie