of 65101 LinkedIn

Politie Zeeland: ga niet ’s avonds pinnen

De politie Zeeland laat een waarschuwing voor heel Zeeland uitgaan om niet ’s avonds of ’s nachts alleen te gaan pinnen bij afgelegen pinautomaten. Onlangs zijn twee mensen beroofd bij pinautomaten in Vlissingen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
22 reacties
De politie Zeeland laat een waarschuwing voor heel Zeeland uitgaan om niet ’s avonds of ’s nachts alleen te gaan pinnen bij afgelegen pinautomaten. Onlangs zijn twee mensen beroofd bij pinautomaten in Vlissingen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
Ergerlijk
Oprichter en raadslid Wim Hirdes van Lokale Partij Vlissingen (LPV), die bij de afgelopen raadsverkiezingen de grootste werd en nu een college heeft gevormd met PvdA, VVD en CDA, vindt de waarschuwing “ergerlijk”.  ‘We zijn het gezag een beetje kwijt in Nederland. We moeten de zaak breed aanpakken om het terug te winnen en meer grip te krijgen op straat.’


Absurd

Het is onvoorstelbaar dat mensen nu al niet meer ’s avonds kunnen pinnen, aldus Hirdes. ‘Dat is absurd. We moeten die pingelegenheden veel beter organiseren. Je zou bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte moeten kunnen pinnen. Dan kunnen ze je ook buiten opwachten, maar dan kun je ervoor kiezen binnen te blijven en bijvoorbeeld te bellen naar een bekende om je op te halen.’ Hirdes kent nog meer zaken die spelen. ‘Meisjes die bij Albert Heijn werken worden ’s avonds op weg naar huis lastiggevallen. Waar zijn we mee bezig?’

 

Keihard
Hirdes pleitte ook al voor meer toezicht op de Vlissingse boulevard waar brommers en auto’s overheen scheuren. Volgens Hirdes heeft de burgemeester gezegd dat hij goed in gesprek is met de overlastgevers. ‘Maar als hij de daders kent, pak ze dan op. Ik zit niet te wachten op een politiestaat, maar dat moet toch beter kunnen. Goed, als ik de oplossing kende, dan was ik nu rijk.’ De politie moet wel duidelijk aanwezig zijn, vindt Hirdes. ‘Vandaag hebben we dan ook een collegecontract ondertekend waarin we hebben afgesproken dat we er keihard tegenaan gaan.’

 

Ouderwets
Hirdes memoreert de gemeentepolitie die vroeger een oogje in het zeil hield. ‘Het is misschien ouderwets, maar meer toezicht zou niet slecht zijn. Nu is de tendens: minder toezicht, terwijl de criminaliteit toeneemt. We bevinden ons op een hellend vlak.’ Hirdes gaat opnieuw vragen stellen over meer toezicht. ‘Waar onruststokers zijn, moeten camera’s komen. Ook in de moskee moeten ze vertellen dat die jongens zich rustig moeten houden. Dat onderschrijven ze daar ook, maar er zijn ook mensen die er geen enkele binding mee hebben.’

 

Burgemeester
De Vlissingse burgemeester Wim Dijkstra zegt in een reactie dat iedere burger op elk moment moet kunnen pinnen en dat veiligheid een prioriteit van politie en gemeente is. ‘Maar inwoners hebben zelf ook een verantwoordelijkheid om te bepalen wat ze doen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Urbanus op
‘Meisjes die bij Albert Heijn werken worden ’s avonds op weg naar huis lastiggevallen...'

Draag voortaan gewoon een hoofddoekje. Dan is er niets aan de hand.
Door gekke henkie niet op
"Ook in de moskee moeten ze vertellen dat die jongens zich rustig moeten houden."
Waar komt deze zin nu opeens vandaan? Heeft het te maken met de opmerking dat de burgemeester weet wie het zijn? Welke info wil BB hier niet met ons delen? Of is dit islamofobe opmerking?
Waarschijnlijk betreft het marokanen, maar ja dat is nu ook weer zo wat he, omdat met ons te delen. Want ja die jongens zitten natuurlijk in het economisch-sociale verdomhoekje en dan is het ook wel logisch. TOCH!?
Dit land verdient zoveel beter dan de linkse populistische onderbuik bestuurders
Door Elisabeth (apothekersassistenste) op
En de overheid heeft de verantwoordelijkheid om niet jaarlijks 140.000 immigranten op haar burgers los te laten.Ik voel mij totaal niet meer beschermd in dit land.De enige partij die hier iets aan gaat doen, is de PVV. Iedereen die op een andere partij stemt, moet stoppen met klagen over dit soort zaken.
Door Sietze (Student) op
En ondertussen wel mij weten te vinden vanachter een boom als ik een paar km te hard rij, wél die cartoonist met doorgeladen vulpotlood met 10 man van het bed lichten, en onze opgeschoren uitverkoren jeugd kan dit allemaal blijven doen.... vooral PvdA stemmen mensen! Vooral doen!
Door Zeeuwse Lachertjes (Koelkast) op
Arme arme Zeeuwen, het is voor iedereen toch al te laat. De ellende "uit de grote stad" nu al in jullie eigen wijken. En het wordt alleen maar erger. Welkom in het nieuwe Nederland. Welkom in de laffe armen van de Christendemocraten. Wen alvast maar aan het juk van de allochtonen. Want de CDA en PVDA lossen het wel op, maar niet voor jullie.
Door Margriet (bijna gepensioneerd) op
Blij dat ik binnen 2 jaar met pensioen ben en dit land definitief kan verlaten. En dat doen we (mijn man en ik) ook wel degelijk.
Dit is toch bij de beesten af, "de burger heeft ook zelf een verantwoordelijkheid" hoe durft u het zeggen.
Ik heb lang getwijfeld maar nu weet ik het toch wel zeker in juni stem ik op die blonde.
Dat is wat u krijgt met dit soort slap gedoe.
Door Hans op
Ondertussen stijgt de pvda in de peilingen... dit land is echt terminaal...
Maak het verschil en gun de PVV de kans om echt een vuist te maken tegen criminaliteit !!! Of kies voor de pvda en d66 "aanpak" dat de daders 'hulp'krijgen met hun moeilijke jeugd.....
PVV stemmen 9 juni !! Onze enige kans om dit land weer echt veilig te krijgen !!
Door hannes (zanger) op
Nederland begint meer en meer op een bananenrepubliek te lijken. Wat is de volgende stap? Een avondklok voor de burgers? Ter "bescherming"?
Door Arjan Dasselaar (Journalist) op
Met 'Jofel' hoop ik dat burgemeester Wim Dijkstra verkeerd is geciteerd. Veiligheid is geen 'prioriteit' van de overheid (goddank dat er geen 'speerpunt' staat), maar een taak.

De overheid heeft het geweldsmonopolie gekregen in ruil voor de verplichting om burgers te beschermen.

Het is van tweeën één. Óf burgers zijn veilig onder de beschermende paraplu van de overheid en hebben dus geen reden om geweld te willen gebruiken, óf het geweldsmonopolie moet worden afgeschaft zodat burgers zichzelf kunnen verdedigen waar dat nu niet mag, ook al laat de overheid het afweten. Ik neem aan dat burgemeester Dijkstra op dat laatste, inclusief bijbehorende wildwesttaferelen, net zomin zit te wachten als ik.
Door Jofel (adviseur) op
Sorry burgemeester Dijkstra?!?! "Maar inwoners hebben zelf ook een verantwoordelijkheid om te bepalen wat ze doen."

Ik hoop dat u verkeerd geciteerd bent want zoiets zegt iemand niet die verantwoordelijk is voor de veiligheid in de gemeente! U bent verantwoordelijk dat burgers veilig kunnen pinnen en dat betekent dus ook 's nachts op de meest desolate plek. Kunt u die veiligheid niet garanderen dan dient u de verantwoordelijkheid niet af te schuiven op de burgers. Dan zult u moeten erkennen dat onze samenleving zo ver is afgegleden dat op bepaalde plekken geen pinautomaten meer kunnen staan. Erken uw falen dan. Maar schuif deze niet af op uw burgers... werkelijk... dit is echt absurd!

Vacatures

Van onze partners