of 65101 LinkedIn

Politie Zeeland: ga niet ’s avonds pinnen

De politie Zeeland laat een waarschuwing voor heel Zeeland uitgaan om niet ’s avonds of ’s nachts alleen te gaan pinnen bij afgelegen pinautomaten. Onlangs zijn twee mensen beroofd bij pinautomaten in Vlissingen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
22 reacties
De politie Zeeland laat een waarschuwing voor heel Zeeland uitgaan om niet ’s avonds of ’s nachts alleen te gaan pinnen bij afgelegen pinautomaten. Onlangs zijn twee mensen beroofd bij pinautomaten in Vlissingen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
Ergerlijk
Oprichter en raadslid Wim Hirdes van Lokale Partij Vlissingen (LPV), die bij de afgelopen raadsverkiezingen de grootste werd en nu een college heeft gevormd met PvdA, VVD en CDA, vindt de waarschuwing “ergerlijk”.  ‘We zijn het gezag een beetje kwijt in Nederland. We moeten de zaak breed aanpakken om het terug te winnen en meer grip te krijgen op straat.’


Absurd

Het is onvoorstelbaar dat mensen nu al niet meer ’s avonds kunnen pinnen, aldus Hirdes. ‘Dat is absurd. We moeten die pingelegenheden veel beter organiseren. Je zou bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte moeten kunnen pinnen. Dan kunnen ze je ook buiten opwachten, maar dan kun je ervoor kiezen binnen te blijven en bijvoorbeeld te bellen naar een bekende om je op te halen.’ Hirdes kent nog meer zaken die spelen. ‘Meisjes die bij Albert Heijn werken worden ’s avonds op weg naar huis lastiggevallen. Waar zijn we mee bezig?’

 

Keihard
Hirdes pleitte ook al voor meer toezicht op de Vlissingse boulevard waar brommers en auto’s overheen scheuren. Volgens Hirdes heeft de burgemeester gezegd dat hij goed in gesprek is met de overlastgevers. ‘Maar als hij de daders kent, pak ze dan op. Ik zit niet te wachten op een politiestaat, maar dat moet toch beter kunnen. Goed, als ik de oplossing kende, dan was ik nu rijk.’ De politie moet wel duidelijk aanwezig zijn, vindt Hirdes. ‘Vandaag hebben we dan ook een collegecontract ondertekend waarin we hebben afgesproken dat we er keihard tegenaan gaan.’

 

Ouderwets
Hirdes memoreert de gemeentepolitie die vroeger een oogje in het zeil hield. ‘Het is misschien ouderwets, maar meer toezicht zou niet slecht zijn. Nu is de tendens: minder toezicht, terwijl de criminaliteit toeneemt. We bevinden ons op een hellend vlak.’ Hirdes gaat opnieuw vragen stellen over meer toezicht. ‘Waar onruststokers zijn, moeten camera’s komen. Ook in de moskee moeten ze vertellen dat die jongens zich rustig moeten houden. Dat onderschrijven ze daar ook, maar er zijn ook mensen die er geen enkele binding mee hebben.’

 

Burgemeester
De Vlissingse burgemeester Wim Dijkstra zegt in een reactie dat iedere burger op elk moment moet kunnen pinnen en dat veiligheid een prioriteit van politie en gemeente is. ‘Maar inwoners hebben zelf ook een verantwoordelijkheid om te bepalen wat ze doen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p (Logistics Manager) op
Misschien moeten we de criminaliteit eens aan de voorkant aanpakken? Om zo Oorzaak en gevolg eens duidelijk te scheiden. Wat te denken van een proef met een tijdsduur van 3 maanden waarbij: jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en personen die een inkomen genieten van minder dan € 1.407,60 bruto in de maand (minimum loon) zich niet 's Avonds na 21.00 uur op de openbare weg mogen begeven?

Personen met een actief crimineel verleden (<5 jaar gelden bestraft voor geweldsdelicten, diefstal, oplichting, overvallen e.d.) wordt het te allen tijde onmogelijk gemaakt om na deze tijd zich in de publiek ruimte te begeven tot een periode van 5 jaar na beëindiging van de strafmaatregel.

Wedden dat we binnen deze 3 maanden gewoon kunnen pinnen! En dat in deze 3 maanden de criminaliteit zal terugzakken tot nagenoeg 0!

Wie stemt voor?
Door Peter Paul (Manager) op
Luctor et emergo ! Oftewel neem het recht in eigen hand en los het eens en voor altijd op.
Door Michiel Jonker op
Kop op, Françoise, dit is nog altijd een van de veiligste en welvarendste landen ter wereld. Dat onze bestuurders hun hoofd vaak bij andere dingen hebben dan bij eerlijk en effectief bestuur, heeft dit land gelukkig nog niet naar de knoppen kunnen helpen.

Volgens mij wordt nu aangetoond wat bij de introductie van pin-automaten al werd voorspeld: op veel plekken zijn zulke automaten geen veilige oplossing voor betalingsverkeer. Automaten kunnen nooit in de plaats komen voor sociale cohesie.

Wij moesten van de markt-fundamentalisten (politici, bankiers etc.) allemaal aan de pin-automaat, omdat dat kosten zou besparen. Ze dachten even niet aan de kosten van beveiliging.

De oplossing moet gezocht worden in een manier van denken waarbij alle kosten en baten van arrangementen (bijvoorbeeld faciliteiten voor geld-transacties) in beschouwing worden genomen. Misschien moeten er op sommige plekken in plaats van pin-automaten wel weer ouderwetse postkantoortjes komen, waar de sociale controle veel groter is. Dat scheelt ook weer een paar camera's en bevordert dat mensen met elkaar praten en elkaar kennen.
Door francoise op
Zucht......... hopeloos, dit land.
Door Jan (ambtenaar) op
Voor wie het heil van de PVV verwacht: ze kunnen niet eens voldoende kandidaten vinden, laat staan goede. En oplossingen hebben ze ook niet, alleen kreten. En de beveiliging van Wilders kost kapitalen. Over bezuinigingen gesproken!
Door Bas Koning op
@margriet
'Blij dat ik binnen 2 jaar met pensioen ben en dit land definitief kan verlaten.'

En... naar welk land dacht u te kunnen vluchten? Zweden? Oslo is als Amsterdam... Frankrijk? Parijs is nog erger... Belgie? Brussel is.... affijn...

u snapt het wel: vluchten kan niet meer
zeg mij dan waarheen
dan ga ik mee

Er zijn drie reacties mogelijk als wij worden aangevallen:

negeren
vluchten
terugvechten

pvda kiest voor het 1e, u kiest voor het 2e, ik kies voor de streep in het zand:

NO PASARAN!
Door Bas Koning op
Als de politie niet in staat is de burgers nog langer te beschermen

Dan hoeven wij ook geen beschermingsgeld (belasting) meer af te dragen

En dan gaan we onszelf wel beschermen (bewapenen)

kopje TEA anyone?

Taxed
Enough
Already!
Door Peter op
Bepaal zelf wanneer u pint en stel de burgemeester verantwoordelijk voor uw veiligheid, Zeeuwen.
Door Sjaak vd Hille op
De oplossing ligt zooo voor de hand ..
pak een stuk grond, zet er een politiebureau neer met een pinautomaat in de muur en naast het bureau een groot tankstation en al je problemen zijn thans opgelost.

en rent de dader er vandoor niks geen peleton agenten erachteraan, gewoon happie hapgraag de diensthond op de hielen.
Door Henk (leidinggevende) op
"heeft de burgemeester gezegd dat hij goed in gesprek is met de overlastgevers"
goed gesprek?? Doe er iets aan, lafaard. Daar wordt je voor betaald.

Vacatures

Van onze partners