of 59185 LinkedIn

Politie tilt zwaar aan lek dossier CS-aanrijding

De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte.
5 reacties

De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte. 

Twijfelen
Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat het een politiesysteem betreft. 'Wij tillen hier zwaar aan.' Volgens GeenStijl is de bestuurder een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst, volgens de website 'alle reden om extra te twijfelen aan de verklaring dat het een onwelwording was'.

Ongeval
De politie benadrukt dat het echt om een ongeval gaat. 'Het ongeval bij het CS blijft een ongeval. Als dit een daad van terreur was geweest dan hadden wij dit ook als zodanig benoemd.' De politie heeft het onderzoek afgerond en het dossier is aan het OM overgedragen. 'Als politie brengen wij nooit namen van verdachten naar buiten.' 

 

Geen opzet
Door de aanrijding raakten zeven mensen gewond, voornamelijk toeristen. De politie hield de man een aantal dagen vast vast omdat ze er 100 procent zeker van wilde zijn dat de man onwel was geraakt. Tijdens het onderzoek zijn de telefoon, de auto en de bloedsuikermeters van de man nader bekeken. Ook vond een huiszoeking plaats. Uiteindelijk bleek volgens de politie dat er geen opzet in het spel was, maar dat de Amsterdammer onwel was geworden. De man gebruikte medicijnen en werd mogelijk onwel door een lage bloedsuikerspiegel. Hij is diabetespatiënt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door De Vries (Ambtenaar) op
Het lijkt er op dat een aantal reaguurders smacht naar een terreuraanslag in NL en bitter teleurgesteld als iets wat er op lijkt toch iets andets is. Dan wordt het hele arsenaal aan complottheorieën en ongefundeerde vedachtmakingen uit de kast gehaald om dan maar zelf het nieuws te maken ipv het nieuws te brengen. Amusement voor het eigen ledenbestand.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Even vol op het orgel tegen mogelijk lekken. Maar niet vol op het orgel toen het gebeurde en verdachte al snel naar huis mocht. Bescherming van de interne procedures en richtlijnen hieromtrent, al dan niet opgezet door bepaalde ambtenaren, is immers veel belangrijker. Overigens wordt in dit artikel in het geheel niet ingegaan op wat GS (mede) heeft uitgezocht. Slechts de visie van de politie, opgebouwd uit de gebruikelijke jokkebrokjes, wordt geponeerd. In feite BB onwaardig
Door Ria Huisman (directeur) op
En ook de macht om het in de doofpot te stoppen.
Door Nationalist op
Dat krijg je als instanties stelselmatig (politiek correct) jokken, dan worden ze niet meer geloofd. Gevaarlijke ontwikkeling..
Door Daan op
"'Het ongeval bij het CS blijft een ongeval. Als dit een daad van terreur was geweest dan hadden wij dit ook als zodanig benoemd."

De politie heeft niet alleen het geweldsmonopolie, maar ook de definitiemacht...