of 61043 LinkedIn

Politici op uiterlijk beoordeeld met StemTinder

StemTinder toont foto’s van de aan de verkiezingen deelnemende politici en de gebruikers bepaalt vervolgens of hij een goed gevoel bij heeft.

Zwevende kiezers die geen zin hebben in hoofdbrekens over allerhande provinciale problematieken kunnen de humoristisch bedoelde stemwijzer StemTinder invullen. Gebruikers baseren met de online app hun stem dan op het uiterlijk van deelnemende politici.

Goed gevoel
StemTinder toont foto’s van de aan de verkiezingen deelnemende politici en de gebruiker bepaalt vervolgens of hij daar een goed gevoel bij heeft. Bij de foto staat niet aan welke partij de politici verbodnen is. Een ‘swipe’ naar rechts betekent ‘ja’ en een swipe naar links ‘nee’. Na een minuutje swipen weet je welke partij het beste bij je past, gebaseerd op uiterlijk van de potentiële Statenleden.


Parodie
De app is een parodie op de dating-app Tinder en werd zondag gelanceerd tijdens VPRO-programma Zondag met Lubach. Presentator Arjen Lubach vertelde dat hij een onbevredigend gevoel overhoudt aan gewone stemwijzers. Om daar iets aan te doen ontwikkelde het programma StemTinder. Kiezers kunnen de app gebruiken om deelnemers te beoordelen op betrouwbare uitstraling, iets dat handig kan zijn in het geval dat zij zich niet willen verdiepen in de problematiek van de verkiezingsthema’s. 'Verkiezingen gaan steeds meer om de poppetjes', aldus de presentator.

Opkomstpercentage
Op 18 maart worden er verkiezingen gehouden voor de waterschappen en Provinciale Staten. Het opkomstpercentage voor Provinciale Staten was in 2011 55,97 procent.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos van veen op
ik denk dat dit precies de manier weergeeft waarop wij kiezen..een hele grove schifting naar naar definiieis uit het programma en daarna de persoon, geluid en spraak/intonatie.

Op inhoud? Dat heeft nog nooit geteld! Dat is altijd compleet verrassing vanwege de zgn compromissen tussen partijen.
representatie, verbale a vaardigheden, de"debatspelletjes", (wie haakt wie pootje), wie komt sympathiek over(uiterlijk, stem, beweging,reageren)

Wellicht speelt traditie een grote rol..SGP stemt SGP niet omdat de SGP zo goed is maar omdat het SGP is.CDA idem, maar iets meer geintegreerd..

Ik denk dat ik meer kan vertrouwen op deze stemwijzer dan op de programma stemwijzer.
Door Annemiek (ICmedewerker) op
Verkiezingen op uiterlijk? Nou dat gaat dus niks worden. Politici die deze uitdaging zouden willen aangaan, moeten eens goed in de spiegel kijken. Daar zouden ze nog van schrikken. Want snapt u nou de schoonheid van de echt machtigen, die van ons onderste beste kabinet plus Kamers? Daar tref ik een buikspreekpop aan, een plastic Hero, een hangwang-buldog, een heksenneus met priemoogjes, vierkante inteeltkinnebakken, Botoxbekken en vooral veel breedbekkikkers en kale koppen. Die zouden bij de minister Universe verkiezingen niet eens tot de voorrondes worden toegelaten.