Advertentie

Platform voor homoseksuele ambtenaren

Minister Marja Bijsterveldt richt een platorm op die de belangen vertegenwoordigt van homoseksuele ambtenaren. Het doel van het platform is volledige acceptatie en het bevorderen van een sociaal veilige werkomgeving.

04 augustus 2011
Minister Marja van Bijsterveldt (Emancipatie) lanceert zaterdag een nieuw platform dat opkomt voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenderisten werkzaam bij de overheid.
Netwerken overheid
Als doel is gesteld ,,volledige acceptatie en het bevorderen van een sociaal veilige werkomgeving" voor deze personeelsleden. Het overheidsplatform is een samenwerkingsverband van al bestaande netwerken, zoals de Stichting Homosexualiteit en Landelijk Homonetwerk Politie.

Kabinetsboot
Namens het kabinet vaart zaterdag een boot mee met de grachtenparade van de 16e editie van Gay Pride. Naast Bijsterveldt, varen hierop onder anderen burgemeester Peter Rehwinkel en mediaondernemer Albert Verlinde mee. Na de parade wordt de naam van het platform onthuld.

Toch welkom
De aanwezigheid van Bijsterveldt bij de botenparade stuitte eerder op kritiek, omdat ze weigert ambtenaren te ontslaan die geen homohuwelijk willen sluiten. Maar Homobelangenorganisatie COC heeft al laten weten dat ze welkom is. COC wil haar met argumenten overtuigen haar mening te herzien.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rai van Alphen
In het geweld van alle platformen en hulporganisaties, vraag ik mij als blanke 44 jarige gescheiden man met 2 kinderen en schoenmaat 42/43 zo langzamerhand af wie er in het verdomhoekje komt te zitten?
Pim
Agendapunt 1 van het nieuwe Platform zal toch wel zijn dat het de overheid wijst op Artikel 1 van de Grondwet (anti-discriminatie-artikel) en het feit dat elke ambtenaar de wet dient uit te voeren? En dan zal die overheid toch zéér binnenkort wel ervoor zorgen dat trouwambtenaren gewoon elk huwelijk sluiten dat voldoet aan alle wettelijke eisen, zonder (ver)oordeel over het geslacht van beide partners??? Wel een beetje vreemd dat daar een Platform voor nodig is ... Een beetje lef en juridische zorgvuldigheid was genoeg geweest voor die overheid.
D. Locchi
Emacipatie en empowerment van homosexuelen moet doorgaan, maar door dit soort plannen blijft het beeld bevestigd dat het een uitzonderingsgroep is. Laten we homo's nu eens als mensen beschouwen!
Pim
@ Rai van Alphen: Ik beloof dat ik een platform voor blanke gescheiden mannen met schoenmaat 42/43 op zal richten zodra er mannen om díé reden in elkaar worden geslagen in Amsterdam; weggepest worden uit Utrecht of geweigd worden als ze willen trouwen. Tot die tijd is een Platform voor een nu al gediscrimineerde groep misschien een bijdrage om tot behandeling te komen die GELIJK is aan de behandeling die blanke gescheiden mannen met schoenmaat 42/43 nú al genieten. Misschien dat er dan ooit een tijd zal komen dat geen van beide groepen in het verdomhoekje zit. Zou dat niet mooi zijn?
Keetje
Volgens mij is het platform bedoeld voor homoseksuele ambtenaren. Ik vraag me af in hoeverre hun werkplekken bij uitgerekend de overheid dan sociaal onveilig zijn. Dat wordt mij uit dit artikel in elk geval niet duidelijk.
Ik ben zelf (hetero) ambtenaar met genoeg homoseksuele collega's in functies van hoog tot laag, en ik heb niet de indruk dat zij zich onveilig of gediscrimeerd voelen.

Het artikel was duidelijker geweest als er wat meer info was verstrekt over de aanleiding(en). Wie voelen zich onveilig, om welke functies gaat het, zijn het grote of kleine gemeentes, en om hoeveel personen gaat het eigenlijk?
Bas / logicus
Dat Platform is niet nodig indien de overheid handhaaft en overtreders naar behoren strafrechtelijk gaat vervolgen. De rest van de werkvloer zal daar snel lering uit trekken.
Gerrit / jongere oudere
Wat is dat toch voor eindeloos gejeremieer over de transgenderiaanse homosexuele éénbenige pygmese biploaire weigerambtenaren en hun eindeloze platformen, meldpunten, agenda's. Is er soms binnenkort weer een bootoptocht in Amsterdam met blote mannen die er op letten of er wel voldoende ministers hun komen toejuichen (mag hopen dat het regent en waait bij twaalf graden)
Hoeveel zijn daarvan? Hoe vaak gaat het mis?
Hebben we niks beters te doen in de komkommertijd? Bijvoorbeeld: aan het werk gaan.
gerrie
Wordt er ook nog eens iets gedaan voor de gewone normale hetero. Ik krijg sterk de indruk dat deze soort zo langzamerhand aan het uitsterven is, als ik om me heen kijk. Dat betekent het einde van het mensdom.
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Ik wil een platform voor blanke, gezonde, blonde vrouwen die van zowel mannen als vrouwen houden, die uitstekende kwaliteiten bezitten en graag fulltime willen werken. Die niet zitten te zeuren omdat zij moeten betalen voor hun kind bij de opvang en die het onderhand beu zijn om collega's met een (vaak opgelegd) complex alle ruimte te bieden om maar niet te hoeven werken, omdat zij liever in gesprek gaan met "soortgenoten" over wat zij niet allemaal tekort komen en hoe zij hun "recht" kunnen halen. Ik weet, klinkt hard, ben ook zo'n beetje een uitgestorven soort.......
Onderscheid en verscheidenheid houd je zelf in stand. Het is in het geheel niet meer van deze tijd om allerlei platforms te creeren om zo anderen uit te sluiten, dat is discriminatie!
Ga eindelijk eens samen en werken!
jd kuiper / manager
Het feit dat de genoemde groepen in het dagelijks leven teveel etaleren wat hun sexuele geaardheid is, maakt duidelijk dat zij zelf de belangrijkste acceptatie-vraag nog niet hebben opgelost. Gedraag je "normaal" en je wordt als zodanig behandeld. Helaas een keihard gegeven... Wat een onzin, zo'n platform er zijn toch al vertrouwenspersonen en/ of ombudslieden. Allemaal gelijk, dan ook overeenkomstige belangen en bij een probleem naar de zelfde "hulpadressen".
Advertentie