of 59250 LinkedIn

Plasterk zoekt ander woord voor 'herindelingsgemeente'

Minister Plasterk gaat op verzoek van de SGP op zoek naar een ander woord voor herindelingsgemeente. Het woord zou in potentiële fusiegemeenten niet goed vallen.
1 reactie

De term 'herindelingsgemeente' valt vaak niet goed bij mensen in de plaatsen die (mogelijk) met gemeentelijke herindeling te maken krijgen. Daarom moet het woord eigenlijk worden vermeden, vindt Roelof Bisschop van de SGP. Minister Ronald Plasterk zei donderdag in de Kamer dat hij in toekomstige regelgeving een terminologie zal toepassen die geen aanstoot geeft.

Spoedwet

Dat worden dan de stukken die definitief regelen wanneer er weer verkiezingen zijn in een heringedeelde gemeente. Het voorstel daarvoor komt uiterlijk komend voorjaar. Voorlopig komt er nog een spoedwet, waar het woord nog wel in voorkomt. Maar niet in relatie tot namen van plaatsen, dat is volgens Plasterk al een voordeel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JHAGM Sneuf van Toetelaere (kantlijner) op
Bisschopsmutsen lijkt een aardig idee: een bisschopsmuts is ook een vulsteen bij het kantopsluiten van de stratenmaker en uiteraard ook de muts van de Bisschop: achtkantig als de kleer maker handig is, zeskantige vorm slechts in de uitverkoop.