of 64120 LinkedIn

Plasterk vraagt hulp provincies bij noodopvang

Plasterk schakelt hulp provincies in bij noodopvang voor vluchtelingen
5 reacties

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft de provincies een brief geschreven met de oproep om opvangplekken te vinden voor asielzoekers. Hij laat weten dat er een voorkeur is voor grootschalige noodopvang.

Minder verhuisbewegingen

'Grote locaties hebben de voorkeur, omdat het tot minder verhuisbewegingen van asielzoekers leidt en bovendien beter te organiseren is', schrijft Plasterk. Hij denkt aan opvang in de orde van grootte van Heumensoord bij Nijmegen, waar nu al vluchtelingen worden opgevangen. Per provincie zouden 2000 tot 2500 plaatsen voor noodopvang ter beschikking kunnen komen. Noodopvang is naar verwachting in ieder geval tot en met 2016 nodig, schrijft de minister.


Maandag overzicht

In de brief, die deze week naar de provincies is gestuurd, vraagt hij de provincies uiterlijk maandag een overzicht te geven van verschillende mogelijkheden voor het realiseren van grote opvanglocaties. Plasterk schreef de brief mede namens staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel).

De brief is een vervolg op het overleg met het kabinet, gemeenten en provincies op 9 oktober over de opvang van vluchtelingen. Na afloop van dat gesprek zeiden de deelnemers 'schouder aan schouder' het probleem op te gaan lossen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Reijnders op
Griekenland zal zich ook wel weer melden maar het asielprobleem lijkt het bankroet van Europa te worden, letterlijk en figuurlijk. Maar we blijven politiek correct aan het handje van Brussel lopen. Europa is niet in staat dit probleem aan te pakken en vooral ook om door te pakken. Europa is hopeloos verdeeld. Vluchtelingen zullen blijven komen, ook 3 miljard naar Turkije voor betere opvang in de regio zal niet werken. De rest van Syrie komt voorjaar 2016 als de middellandse zee weer kalmer is. Waarbij ik deze bevolkingsgroep overigens inschat als mensen die goed kunnen integreren. Daarnaast de permanente stroom uit andere landen. Ik geef deze mensen geen ongelijk en de beelden op tv zijn hartverscheurend maar de kracht van wat samenlevingen aankunnen lijkt eenvoudigweg bereikt. De politiek luistert niet naar deze samenleving die middels peilingen de PVV naar ongekende hoogten stuwt. Verkiezingstijd is immers nog ver weg. Polarisering in Duitsland en in Nederland op kleinere schaal. Waar moet dit eindigen? Ik maak me grote zorgen.


Door Ed Beumer (Adviseur) op
Het blijft dweilen met de kraan open. Geen beleid, geen visie, geen draagvlak, geen leiders en ondanks alle tegengeluiden uit de samenleving voor de opvang van al dit, hoofdzakelijke, asielvinderstuig, vooral de kop in het zand blijven steken, incompetentie ten top!
Door Krelis op
Dit gaat weer zoals we van Plasterk gewend zijn. Geen eigen visie, geen beleid, geen maatregelen. Maar gewoon het hele vraagstuk over de schutting flikkeren bij de provincies. Die het vervolgens met eenzelfde zwaar op het bordje van de gemeenten zullen deponeren.

Wat een armoe toch, dit kabinet en vooral deze minister van BZK.
Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (bd) op
Weer een mislukt item van dit kabinet. Slim gezien van Plasterk:nu kunnen de provinciale opcenten flink omhoog voor dit idee, de brandstofprijzen gaan vanzelf per 1 jan voor de tekorten voor de gelukzoekers uit het Zuiden/Laat Mansveld meteen nieuwe treinen bestellen voor een HSL Kroatië/Nederland
Door A. Willemsen op
Laat Plasterk eerst eens bij zijn collega's van de VVD navragen waarom een aantal geschikte locaties geblokkeerd wordt door de lokale VVD omdat een bewindspersoon daar in de buurt woont (zie TelegraaF vanmorgen)