of 62688 LinkedIn

Plan CDA: laat 70-plussers per post stemmen

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren zei vorige maand dat er ook wordt gekeken naar een scenario om per post te stemmen. Ze komt daar volgende maand op terug.
3 reacties

Mensen van 70 jaar of ouder zouden vanwege corona de mogelijkheid moeten krijgen volgend jaar per post te stemmen, mits dat kan zonder het risico op fraude. Daarvoor pleit het CDA. Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel om de verkiezingen van maart volgend jaar veilig te kunnen laten plaatsvinden.

Scenario
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren zei vorige maand dat er ook wordt gekeken naar een scenario om per post te stemmen. Ze komt daar volgende maand op terug.

Volmacht
Kiezers kunnen al een volmacht aan iemand anders geven, die brengt dan namens hen een stem uit. Maar een volmacht is niet altijd een uitkomst voor ouderen, denkt het CDA. De partij wil de stembusgang zo toegankelijk mogelijk maken, ook voor ouderen. ‘Veel van mijn leeftijdsgenoten maken zich zorgen’, zegt het 77-jarige CDA-Kamerlid Lenny Geluk. ‘Het is van groot belang dat we verkiezingen toegankelijk houden voor iedereen. Dat betekent dat we juist nu extra oog voor ouderen moeten hebben.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petersen op
Het cda staat ver van de samenleving af. Ze weten niet dat er bijna geen brievenbussen meer zijn! Dankzij het privatiseren van de post doorVVD en CDA

Door Jan op
Waarom niet iedere stemgerechtgde de keus geven per post te stemmen?
Door Henk op
Laat 70 plussers geen boodschappen meer doen, niet meer de weg opgaan, geen bezoek laten ontvangen, en alle ruimte geven aan jongeren. Misschien kunnen ze ook hun huis afstaan nu de jongeren geen huis kunnen krijgen. En oja .... zet ze in de koude dat scheelt weer co2. Rook ze uit en knijp ze leeg en geef ruimte aan de jongeren. Oja en die 10.000 per jongeren kan in korting op aow en pensioen.

Vacatures

Van onze partners