of 59250 LinkedIn

Plan azc in Heesch verworpen

Er komt voorlopig geen asielzoekerscentrum in Heesch. In de afgelopen maanden was er veel ophef over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in de Noord-Brabantse plaats.
© ANP
Reageer

Er komt voorlopig geen asielzoekerscentrum in Heesch. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een asielzoekerscentrum met 500 bedden voor een periode van tien jaar te vestigen werd donderdag tijdens een raadsvergadering verworpen. In plaats daarvan riep de gemeenteraad het college op om ‘substantieel meer statushouders op te vangen’ dan de gemeente Bernheze wettelijk verplicht is.

Noodverordening
Al vanaf de middag was er een noodverordening van kracht in Heesch. Er werd wel geprotesteerd buiten het gemeentehuis, maar het bleef rustig. De politie hield drie mensen aan. Twee van hen werden gearresteerd vanwege opruiing en belediging, een derde had een mes bij zich.

Varkens
In de afgelopen maanden was er veel ophef over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in de Noord-Brabantse plaats. Tegenstanders hingen onder meer varkenskarkassen op de plaats op waar dat zou moeten komen. De afgelopen week werden er pamfletten opgehangen in Heesch tegen het centrum. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.