of 62688 LinkedIn

Pieter Hilhorst nieuwe directeur provinciekoepel IPO

Pieter Hilhorst is benoemd tot de nieuwe Algemeen Directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Hij is nu nog algemeen directeur/provinciesecretaris bij de provincie Gelderland. Hilhorst begint op 1 april bij het IPO.

De Gelderse algemeen directeur/provinciesecretaris Pieter Hilhorst is benoemd tot de nieuwe Algemeen Directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Hij begint op 1 april.

Eén-overheid

De formatieperiode van het nieuwe kabinet valt mooi samen met het aantreden van Hilhorst, stelt IPO-voorzitter Theo Bovens. Volgens Bovens heeft Hilhorst een breed netwerk in de provincies en de provinciale partners van het IPO in Den Haag. ‘Hilhorst is iemand die overtuigd is van de kracht van twaalf unieke, samenwerkende provincies. Provincies passen goed binnen de één-overheid gedachte. Hij kent het succes van regionaal maatwerk bij het oplossen van onze maatschappelijke vraagstukken vanuit de praktijk’, aldus Bovens.

 

Publieke sector

Pieter Hilhorst is sinds 2015 algemeen directeur bij provincie Gelderland. Hij heeft daarvoor verschillende functies gehad, zowel binnen de provincie als bij Deloitte, maar de focus lag altijd op de publieke sector. ‘Werken voor de overheid is voor mij hetzelfde als je inzetten voor de samenleving. Want wat we ook allemaal bedenken in onze gebouwen, we doen het voor de mensen in de samenleving. Daar moet je aandacht op gericht zijn. Of je nu bij een gemeente, provincie of het rijk werkt: voor de inwoners ben je de overheid en dus van hen’, stelt Hilhorst in een schriftelijke verklaring op de website van de provincie.

 

Hilhorst is sinds 2018 adviseur van het bestuur van de gezamenlijke provincies. Tevens is hij voorzitter van het overleg van de twaalf Provinciesecretarissen/Algemeen Directeuren. Tot 1 april blijft interim-directeur Jan Herman de Baas in functie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door @Henk (meedenker) op
@Henk: Als iemand binnen een organisatie een nieuwe functie vindt, noemen we dat loopbaanmobiliteit en moedigen we dat aan. Maar zodra het om een directeur gaat die een nieuwe functie - overigens buiten de eigen organisatie - krijgt het opeens het label inteelt? Het lijkt me juist goed dat iemand na zo'n 5 of 6 jaar rondkijkt en bedenkt of hij zijn kennis en ervaring op een andere plek nuttig kan inzetten.
Door Henk op
Een goed voorbeeld van inteelt!

Vacatures

Van onze partners