of 62688 LinkedIn

Peter den Oudsten waarnemend burgemeester in Utrecht

De benoeming, die 1 juli ingaat, is gedaan door commissaris van de Koning Hans Oosters, in overleg met de fractievoorzitters in de Utrechtse gemeenteraad. De vacature ontstond na de overstap van Jan van Zanen die burgemeester van Den Haag wordt
Reageer

Peter den Oudsten wordt waarnemend burgemeester van Utrecht. De 68-jarige PvdA'er was tot oktober vorig jaar burgemeester in Groningen. Eind vorige eeuw (1997 tot 2001) was Den Oudsten wethouder in Leeuwarden en daarna burgemeester van Meppel en Enschede.

Van Zanen naar Den Haag
De benoeming, die 1 juli ingaat, is gedaan door commissaris van de Koning Hans Oosters, in overleg met de fractievoorzitters in de Utrechtse gemeenteraad. De vacature ontstond na de overstap van Jan van Zanen die burgemeester van Den Haag wordt.

Prachtige stad
Den Oudsten zegt in een reactie dat hij het burgemeesterschap eigenlijk achter zich had gelaten. Maar voor een tijdelijke functie in de Domstad zei hij graag ja. 'Utrecht is een prachtige stad, een belangrijk knooppunt voor Nederland. Een stad met een toekomstgerichte atmosfeer die de komende periode door een moeilijke tijd geloodst moet worden. Ik zet graag mijn ervaring in om daar waar ik kan een bijdrage te leveren.'


Bekwame bestuurder
Ook de lokale politiek is blij. 'Met Den Oudsten krijgt Utrecht een bekwame bestuurder met ruime ervaring. Dat is nodig, juist in deze onzekere tijd als gevolg van de coronacrisis', aldus de wethouders in een gezamenlijke reactie. De gemeenteraad toont zich eveneens verheugd. De fractievoorzitters van de lokale politieke partijen hebben al kennis met hem gemaakt en zien de samenwerking positief tegemoet.


Procedure
Den Oudsten blijft waarnemer in Utrecht tot een nieuwe, vaste burgemeester is benoemd. Die procedure duurt meestal ongeveer een halfjaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners