of 64204 LinkedIn

Peel en Maas zwaarst getroffen door corona

Andere brandhaarden in de top 5 zijn Boekel (194,7), Bernheze (182,4), Uden (159,1) en Gemert-Bakel (156,2). Verreweg de meeste brandhaarden zijn te vinden in het zuidoosten van het land.

Peel en Maas is de gemeente met de meeste ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners vanwege corona: 237,2. Dat blijkt uit een analyse van Atlas voor gemeenten op de RIVM-cijfers tussen 31 maart en 17 mei.

Andere brandhaarden in de top 5 zijn Boekel (194,7), Bernheze (182,4), Uden (159,1) en Gemert-Bakel (156,2). Verreweg de meeste brandhaarden zijn te vinden in het zuidoosten van het land.

Aanvullend steunpakket
Aanvullend op de landelijke steunmaatregelen, heeft het college van burgemeester en wethouders van Peel en Maas besloten om nog een aanvullend gemeentelijk steunpakket te bieden voor inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven.

Zo komt er een teruggave van vergoedingen voor het gebruik van gemeentegrond voor terrassen in 2020, restitutie van standgeld voor de weekmarkt in de kern Panningen en standplaatsen voor de periode dat geen gebruik mocht worden gemaakt van de standplaatsen.

Coulance met subsidies
Ook wordt overgegaan tot het niet versturen van voorlopige aanslagen verblijfsbelasting in 2020. De verschuldigde verblijfsbelasting 2020 zal worden geïnd door middel van één eindafrekening in 2021.

Organisaties die gebruik maakten van gemeentelijke accommodaties hoeven over het tweede kwartaal van dit jaar geen huur te betalen, tenminste voor zover er geen gebruik mocht worden gemaakt van de locatie als gevolg van de corona-crisis.

Bovendien is afgesproken coulant om te gaan met subsidies wanneer activiteiten en prestaties vanwege de coronacrisis later, anders of niet zijn of konden worden uitgevoerd.

Voortbestaan in gevaar
In de komende weken wordt er volgens het college gewerkt aan een ‘steunfonds’ waarop verenigingen, stichtingen en andere organisaties zonder winstoogmerk onder bepaalde voorwaarden een beroep kunnen doen als hun voortbestaan in gevaar dreigt te komen vanwege de gevolgen van de corona-crisis. Eerder al had het college besloten de betaling van ozb voor niet-woningen uit te stellen, evenals de inning van verblijfs- en reclamebelasting.

Naast de nieuw aangekondigde maatregelen gaat de gemeente in overleg met inwoners, instellingen, verenigingen en bedrijven over de implementatie van het pakket steunmaatregelen. ‘Het is niet uitgesloten dat later en/of op andere terreinen nog aanvullende steunmaatregelen getroffen gaan worden’, aldus het college.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners