of 65101 LinkedIn

Paul Frissen over de corona-crisis: ‘De Staat is terug’

De Tilburgse bestuurskundige Paul Frissen, tevens bestuursvoorzitter van de NSOB, reflecteert in zijn bijdrage op de crisis en spreekt met name over de delicate balans tussen wetenschap en politiek. Over de noodzaak ons te verzoenen met de gedachte dat de wereld tragisch is.

In korte minicolleges van ongeveer 8 minuten bespreken hoogleraren bestuurskunde uit Nederland en Vlaanderen wat de corona-crisis betekent voor de bestuurswetenschap en omgekeerd wat de bestuurswetenschap betekent voor het begrip van de crisis en voor handelingsgevolgen. Het betreft een initiatief van de Vereniging voor Bestuurskunde (VB).

De Tilburgse bestuurskundige Paul Frissen, tevens bestuursvoorzitter van de NSOB, reflecteert in zijn bijdrage op de crisis en spreekt met name over de delicate balans tussen wetenschap en politiek. Over de noodzaak ons te verzoenen met de gedachte dat de wereld tragisch is. Over hoe de Staat weer op het voetstuk is gezet door vrijwel alle partijen van (extreem-)links tot (extreem-)rechts. De Staat is terug. Toch is het van belang om deze crisis niet een exclusieve staatsaangelegenheid te laten zijn. Maar om juist – waar dat ook maar enigszins mogelijk is – de vitaliteit en solidariteit van burgers en allerlei bedrijven en maatschappelijke organisaties in te zetten in de bestrijding van deze crisis.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners