of 58952 LinkedIn

Paspoortuitgifte Waalre weer op orde

Burgerzaken van Waalre kan een krappe week na de brand weer spoedaanvragen voor paspoorten verwerken. De gemeente verdient een compliment, vindt het minsterie van BZK.

De uitgifte van paspoorten in Waalre werkt weer helemaal naar behoren. Dit is een krappe week na de brand die het gemeentehuis in as legde.

Volgende dag
‘Als op dit moment een spoedaanvraag voor een nieuw paspoort voor drie uur ‘s middags wordt gedaan, kan het de volgende dag worden opgehaald’, laat Yvonne Schouten, teamleider burgerzaken van de gemeente Waalre weten.

 

Nooddocument

‘Mensen die door de brand in de problemen waren gekomen, hebben we doorverwezen naar de marechaussee op Eindhoven Airport. Als zij daar de urgentie voor een reisdocument konden aantonen, kregen ze een nooddocument. Twee personen hebben daar gebruik van gemaakt.’ Een nooddocument moet na de reis worden ingeleverd.

 

Uitwijk

Volgens Schouten moeten gemeenten bij een calamiteit binnen 48 uur een uitwijk regelen voor de burgerlijke stand. ‘In de brandweerkazerne hebben we tijdig de nieuwe voorziening ingericht.’

Elk jaar moet een gemeente laten ‘testen’ of burgerzaken is opgewassen tegen onder meer calamiteiten, zoals een brand. ‘Vorig jaar augustus hebben we een audit gehad waarbij  is gekeken naar de onderdelen inhoud, proces en privacy. Daarvoor zijn we geslaagd’, aldus Schouten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) laat weten dat Waalre precies heeft gedaan wat de gemeente moest doen. ‘Ze verdienen een compliment’, aldus woordvoerder Vincent van Steen.

 

Hulp

De inrichting van het tijdelijk onderkomen van de gemeente Waalre aan de Laan van Diepenvoorde 8 en 30-36 is van start gegaan. Dinsdagochtend arriveerde de vrachtwagen met meubilair die de gemeente Hardenberg had aangeboden. De gemeente verwacht later deze week zo goed als het kan operationeel te zijn. Burgers kunnen er nog niet terecht.


Koffieautomaten
Waalre is van alle kanten te hulp geschoten. Naast het meubilair zijn ook pennen en enveloppen afgeleverd. Maar ook gratis parkeerplekken rond het tijdelijke onderkomen en koffie-automaten. ‘We nemen niet alles aan, maar waarderen de hulp’, aldus een woordvoerder van de gemeente.   

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johan Swinkels op
Een bijzonder strak georganiseerde uitwijk door TARQ in Zoetermeer! Complimenten aan deze mannen die dit mogelijk hebben gemaakt.