Advertentie

Paspoort binnenkort voortaan 10 jaar geldig

Paspoorten worden vanaf volgend jaar 10 jaar geldig. Momenteel is een paspoort nog maar 5 jaar geldig. Ook zullen er bij de aanvraag geen vingerafdrukken meer worden afgenomen.

28 september 2012

Het Nederlandse paspoort is straks voor iedereen van 18 jaar en ouder 10 jaar geldig. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. De maatregel was eerder al aangekondigd.

Geen vingerafdrukken meer
De geldigheid van een paspoort is nu nog 5 jaar. Naar verwachting geldt de langere geldigheidsduur niet eerder dan vanaf oktober volgend jaar.Verder is besloten dat bij de aanvraag voor de identiteitskaart geen vingerafdrukken meer worden afgenomen. Ook de geldigheidsduur van die kaart wordt verlengd tot 10 jaar. Omdat de identiteitskaart in de Paspoortwet niet langer als reisdocument aangemerkt wordt, zijn vingerafdrukken niet meer nodig.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Theo Oudejans / Burger
Is het besluit over ingang op 1 oktober 2013 al genomen en wanner krijgen gemeenten dit te horen?
J.M.Hijlkema / Manager Logistiek
Per wanneer is ID/paspoort 10 jaar geldig.
Ik weet het niet meer / zou het niet weten
Vanaf wanneer is nieuw paspoort nu 10 jaar geldig??? "ergens" in 2014 is veel te vaag voor iemand als ik die paspoort wil vernieuwen.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat dat allemaal zo onduidelijk wordt gehouden???
chesnedy
Eindelijk want het rijbewijs dat ook als indentificatiemiddel gebruik mag worden was al lange tijd 10 jaar. Na ongeveer het 20 ste levensjaar veranderd ons gezicht minder snel. Een probleem is wel wanneer andere landen steeds meer eisen gaan stellen aan info die in het paspoort moet zoals bv de VS.
Yolande Sloet
Het paspoort zou in oktober 2013, 10 jaar geldig worden. Het is nu oktober 2013. Dus, hoe zit het nou?? Is het paspoort nu eindelijk 10 jaar geldig, ja of nee?
Advertentie