of 65101 LinkedIn

Partij Van Rey opnieuw tot oppositie veroordeeld

De huidige coalitie in Roermond gaat ook de komende vier jaar de stad besturen. Een voorstel van de partij van Jos van Rey, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), om samen met GroenLinks een compact college te vormen, was aan dovemansoren gericht.
5 reacties

De huidige coalitie in Roermond gaat ook de komende vier jaar de stad besturen. Een voorstel van de partij van Jos van Rey, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), om samen met GroenLinks een compact college te vormen, was aan dovemansoren gericht.

Alleen VVD tot samenwerken bereid 
Tijdens een bijeenkomst in Roermond spraken de partijen zaterdag een eerste voorkeur voor een coalitie uit. Vier van de vijf huidige coalitiepartijen hebben samen genoeg zetels, zo bleek, onder meer vanwege de winst van collegepartij GroenLinks. Dat betekent dat de LVR in de oppositie blijft. Van de huidige coalitiepartijen is alleen de VVD bereid tot samenwerking met de LVR.

 

Cordon sanitair
De LVR verloor bij de verkiezingen een zetel, maar blijft met negen raadsleden de grootste. De partij maakte donderdag bekend dat Van Rey geen wethouder wil worden. De LVR hoopte met deze geste het bestaande cordon sanitair tegen de partij van Van Rey te breken. Tevergeefs, bleek zaterdag.

Van Rey werd in hoger beroep veroordeeld wegens corruptie, maar ging in appel bij de Hoge Raad. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wottsjer (Watcher) op
Kan Jos weer eens op vakantie met zijn vriend, of gaan ze samen zitten. Misschien is er zelfs tijd eens een psycholoog of psychiater op te zoeken. Kan vast geen kwaad als je van onderkoning naar ambteloos delinquent gaat.
Door mart (ex ambtenaar) op
Democratie is in dit geval de helft plus 1, ook ontstaan wegens ervaringen in het verleden
Door J. De Niet (Fin Adv) op
Itt Papendrecht is deze oplossing wel aan te merken als een cordon sanitaire. Je wilt niet dat een voormalig despoot uit zijn politieke grafkist biijft doorregen. De veroordelingen zijn in stand gelaten. Dan is er echt wel wat aan de hand.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Ik vind het maar een zielige vertoning en zeer respectloos van de gemeenteraad om, waarover nota bene nog een beroepsprocedure loopt, zelfs de Hoge Raad te schofferen, door een democratisch gekozen raadslid te negeren. Wat een amateurs zeg !
Door Harmjan op
In Papendrecht iets soortgelijks. Papendrecht Algemeen Belang (PAB) was in 2014 met 7 zetels veruit de grootste (de 2e partij had slechts 3 zetels). Toch hielden de kartelpartijen het PAB (een keurige partij met allemaal integere burgers) buiten het college.

In 2018 haalde de PAB maar liefst 9 zetels (van de 21). De 2e partij opnieuw maar 3 en de rest 2 of 1. Reuze benieuwd of ze weer een cordon sanitair tegen de PAB instellen. Daar zijn dan wel 6 (!) partijen voor nodig.

Vacatures

Van onze partners