Advertentie

Partij Van Rey in oppositie Roermond

De LVR won met 10 zetels weliswaar de verkiezingen, maar de overige fracties hebben samen 21 van de 31 zetels. De meeste fracties hadden al voor de verkiezingen laten weten niet met de LVR in zee te willen gaan.

10 april 2014

Politicus Jos van Rey en diens partij de LVR komen in de Roermondse gemeenteraad definitief in de oppositie terecht. Zeven van de acht fracties in de raad hebben woensdag het vertrouwen in elkaar uitgesproken en gaan als brede coalitie verder. Uit hun midden worden zes wethouders gekozen, maakte CDA-formateur Angely Waajen bekend.

Corruptie en ambtelijke willekeur
De LVR won met 10 zetels weliswaar de verkiezingen, maar de overige fracties hebben samen 21 van de 31 zetels. De meeste fracties hadden al voor de verkiezingen laten weten niet met de LVR in zee te willen gaan, onder meer wegens de positie van Jos van Rey in die partij. Justitie verdenkt Van Rey van corruptie en ambtelijke willekeur.

Raadszetel
De vroegere partij van Van Rey, de VVD, doet wel mee in de nieuwe coalitie en levert een wethouder. Van Rey en met hem veel medestanders stapten uit de VVD toen duidelijk werd dat deze partij de voormalige wethouder niet op de kieslijst wilde zetten. Om die reden werd de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) opgetuigd. Via deze LVR kreeg Van Rey opnieuw een raadszetel.

Van Rey
Van Rey was van 1998 tot zijn aftreden in oktober 2012 onafgebroken wethouder. Hij stapte in 2012 op na invallen door justitie in zijn woning en het stadhuis.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Stef
Ik zet er een fles wijn op dat deze coalitie voortijdig gaat klappen.
T. ten Klooster
Het zegt wel wat over de mentaliteit in het Zuiden dat massaal wordt gestemd op iemand die van corruptie wordt verdacht natuurlijk.
Marcel / criticus
Is dat niet een beetje te kort door de bocht @AMB te Naar? Ik verwijs naar de provinciale perikelen van Noord-Holland...en is naar aanleiding daarvan het kiesgedrag van de kiesgerechtigden daardoor veranderd? Gewoon EEN voorbeeldje, er zijn er door het land vast vele meer aan te geven. Bovendien wat is "het Zuiden" tot waar loopt die grens, en waarop baseer je die? Om even met je mee te doen: echt weer iets voor iemand uit het Westen...wij doen en zijn geweldig en de rest ("hét Noorden en hét Zuiden"), tja...

Kortzichtig en blind voor eigen falen en dubieus handelen welke niet gebonden zijn aan windstreken!
Advertentie