of 62688 LinkedIn

Parkeerwekker verboden in Amsterdam

De voorzieningenrechter gaat mee in de argumenten van de gemeente. ‘Het belang van de gemeente - het financiële en algemene belang teneinde de stad leefbaar en (met de auto) bereikbaar te houden voor bewoners en bezoekers - weegt zwaarder dan het commerciële belang’, luidt het vonnis.
1 reactie

De parkeerapp Parkeerwekker mag geen diensten meer aanbieden in Amsterdam. De gemeente mag de app verbieden, oordeelt de voorzieningenrechter in een kort geding. In het vonnis zegt de rechter dat Parkeerwekker aanzet tot ‘onrechtmatige gedragingen’, zoals het niet betalen van de verschuldigde parkeerkosten.

Ondermijning parkeerbeleid
Parkeerwekker stuurt parkeerders een bericht wanneer een scanvoertuig langs hun geparkeerde auto rijdt. Wie zo'n berichtje krijgt, heeft vijf minuten de tijd om de parkeerkosten te betalen en een boete te ontlopen. De gemeente meent dat Parkeerwekker de privacyregels overtreedt en dat de app de handhaving van het parkeerbeleid ondermijnt. Nadat de partijen er in een gesprek niet waren uitgekomen, stapte de gemeente naar de rechter.

Commerciële belang
De voorzieningenrechter gaat mee in de argumenten van de gemeente. ‘Het belang van de gemeente - het financiële en algemene belang teneinde de stad leefbaar en (met de auto) bereikbaar te houden voor bewoners en bezoekers - weegt zwaarder dan het commerciële belang’, luidt het vonnis. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Merkwaardige beslissing van de voorzieningenrechter. Wat is hier nou het verschil (behalve de apparaten zelf) met de navigatiesystemen die waarschuwen voor flitsinstallaties (= wel toegestaan). Overigens is dit niet te handhaven, dus........

Vacatures

Van onze partners