Advertentie

Parkeermeters dreigen wethouder te nekken

Wethouder mobiliteit Henk Beerten (D66) ziet de oppositie tegenover zich die de problemen rond de parkeermeters in Nijmegen meer dan zat is.

20 maart 2012

De Nijmeegse wethouder van mobiliteit Henk Beerten (D66) ligt onder vuur door het aanhoudende parkeerdrama, dat Nijmegen al sinds het begin van dit jaar parten speelt. Op 1 januari kreeg de stad nieuwe, op zonne-energie werkende parkeerautomaten, die echter nog steeds niet zonder haperen werken.

Positie ter discussie
De oppositie heeft aangekondigd woensdagavond tijdens de raadsvergadering de positie van Beerten ter discussie te stellen. Volgens de partijen is de wethouder verantwoordelijk, ook al levert de fabrikant van de parkeerautomaten een wanprestatie. Beerten heeft begin maart een extern onderzoek gelast naar de perikelen.

Onvoldoende getest
De Nijmeegse parkeerautomaten zijn nog nergens anders ter wereld in gebruik. Onlangs is gebleken dat de 260 palen ook onvoldoende zijn getest voordat ze werden geplaatst. Nu zijn er nog steeds apparaten kapot, werken andere veel te traag en blijkt het touchscreen niet handig te werken. Ook is de bediening zo ingewikkeld dat Nijmegen mensen moest inzetten om de werking van de automaten uit te leggen aan parkeerders. Het drama heeft de stad al tonnen gekost aan misgelopen parkeergelden.

Klanten blijven weg
Middenstanders klagen dat klanten wegblijven door de parkeerproblemen. Om dat goed te maken, kondigde de gemeente dinsdag aan dat er op tweede paasdag opnieuw gratis geparkeerd mag worden in het centrum. Ook verlengt de gemeente een kortingsactie voor mensen die zich aanmelden voor het zogenoemde gsm-parkeren. Parkeerwachters treden in de stad al geruime tijd zeer coulant op, omdat telkens een andere groep automaten uitvalt. De fabrikant heeft het systeem nu vijfmaal gereviseerd.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bas / logicus
Parkeermeters afschaffen is maatschappelijk en financieel gezien veel gunstiger. Als eerste uit hogere omzetcijfers MKB. Als tweede voorkomt men vereenzaming en de daarmee gepaard gaande psychische klachten(besparing medische zorg). Belevingswaarde neemt weer wat toe en daarmee neemt ook de criminaliteit weer wat af. Ook voorkomt afschaffen de nodige agressie. En ga zo maar door.
Advertentie