of 58952 LinkedIn

Overleg over onrust na incidenten azc in Pekela

Aan het gesprek nemen vertegenwoordigers van de politie en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) deel. ‘In de loop van de middag maken we de uitkomsten van het overleg bekend, aldus een gemeentewoordvoerster.
Reageer

Het gemeentebestuur van het Groningse Pekela praat donderdag over maatregelen na incidenten waarbij vermoedelijk bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) betrokken waren. De incidenten, waarbij onder meer een agent werd mishandeld door een dronken asielzoeker, leidden tot onrust onder buurtbewoners.

Noodbevel
Aan het gesprek nemen vertegenwoordigers van de politie en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) deel. ‘In de loop van de middag maken we de uitkomsten van het overleg bekend, aldus een gemeentewoordvoerster. Na een oproep op Facebook verzamelden zich woensdagavond zo'n honderd mensen op een parkeerterrein in Oude Pekela, niet ver van het azc aan de Hooiweg. Ze wilden daar demonstreren. Niemand werd aangehouden. De gemeente stelde een noodbevel in dat inmiddels niet meer van kracht is.

Demonstratie tegen azc
De organisatie Kameraadschap Noord-Nederland heeft woensdag bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een demonstratie tegen het azc. Die staat gepland voor zaterdagmiddag en de organisatie hoopt op de komst van zo'n zevenhonderd mensen. ‘Er volgt nog een gesprek met de aanvrager. Dat is gebruikelijk’, aldus de woordvoerster. De gemeente ziet volgens haar geen reden om de betoging te verbieden.

Zorgen
Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela liet eerder al weten ‘heel goed te begrijpen dat er zorgen onder de bevolking zijn. Deze problematiek heeft onze volledige aandacht.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.