of 65101 LinkedIn

Overleden raadslid Alvarez handelde alleen

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is in beide zaken alleen Smits Alvarez als verdachte naar voren gekomen.
1 reactie

Het inmiddels overleden Amersfoortse raadslid Ramon Smits Alvarez heeft in zijn eentje ruim 64.000 euro uit de partijkas van de PvdA gehaald. Hij was ook degene die een functioneringsgesprek met burgemeester Lucas Bolsius lekte.

Geen aanwijzingen

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is in beide zaken alleen Smits Alvarez als verdachte naar voren gekomen. Omdat hij eind oktober zelfmoord pleegde in Spanje, zijn de zaken geseponeerd, zo maakte het OM donderdag bekend. ,,Voor beide onderzoeken geldt dat er geen aanwijzingen zijn gevonden die wijzen in de richting van andere personen.''


Helemaal geen bestuur
Smits Alvarez was penningmeester van de partij. Voor het beheer van het geld was in Amersfoort een aparte stichting opgericht. Bestuursleden van de stichting waren verantwoordelijk voor een opvolger. Daar werd zo slordig mee omgegaan, dat er in 2010 helemaal geen bestuur meer was. Smits Alvarez werd toen naast penningmeester ook secretaris. Hij begon daarna geld naar zijn eigen rekening over te boeken. Na zijn zelfmoord in Spanje, kwam aan het licht dat hij al 2 jaar geen baan meer had. Bij de partij was niemand daarvan op de hoogte. Pogingen om de boeken te controleren, hield hij telkens af. De voltallige Amersfoortse partijtop is overigens vorige week afgetreden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Het lijkt me lastig in Amersfoort om er dan toch het standpunt aan te houden : 'Over de dooie niets dan goeds."
Het blijft natuurlijk een persoonlijk drama voor die jonge politicus, al geeft het ook aan dat openheid en eerlijkheid in de politiek geen gewaardeerde deugden zijn.

Vacatures

Van onze partners