of 58952 LinkedIn

Overlast asielzoekers leidt in Weert tot crisisberaad

Weert voert woensdag een crisisberaad met de betrokken instanties over de problemen met criminele asielzoekers op het lokale azc. De gemeente gaat in overleg met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Openbaar Ministerie, politie en de Dienst Terugkeer & Vertrek over de aanhoudende problemen met 'rovende en overlastgevende asielzoekers'.
4 reacties

Weert heeft woensdag crisisberaad gevoerd met de betrokken instanties over de problemen met criminele asielzoekers op het lokale azc. De gemeente ging in overleg met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Openbaar Ministerie, politie en de Dienst Terugkeer & Vertrek over de aanhoudende problemen met 'rovende en overlastgevende asielzoekers'.

Om tafel met staatssecretaris  
Burgemeester Jos Heijmans van Weert wil nu snel om de tafel met staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid. Hij wil dat Harbers het uitzetten van kansloze asielzoekers versoepelt en meer steun biedt aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Weert. Dat kan de problemen veroorzaakt door kansloze asielzoekers uit veilige landen nauwelijks aan.

 

Dertig lastpakken
Het gaat volgens Heijmans om dertig 'lastpakken'' uit Libië, Tunesië, Gambia en Algerije. Heijmans gaat samen met andere betrokken instellingen bekijken wat met deze dertig kan gebeuren. 'Detentie, overplaatsing of uitzetting, daarover willen we duidelijkheid'', zei Heijmans. Maandag nog moest de politie met tientallen agenten uitrukken naar het azc omdat agenten bij een arrestatie vanwege winkeldiefstal belemmerd werden in hun werk. Er werden drie arrestaties verricht.

 

Niet in de hand

Heijmans vindt dat het COA de situatie op het azc niet in de hand heeft. De Limburgse stad kampt al langer met problemen met vooral Noord-Afrikaanse asielzoekers. Volgens Heijmans zijn het economische vluchtelingen die nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning. In december 2016 vaardigde de burgemeester al eens een noodbevel uit om de asielzoekers rond de jaarwisseling huisarrest op te leggen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter-Paul op
Ziehier de gevolgen van politiek te correct. Winkeliers, burgers en echte asielzoekers zijn de dupe. Gezwijge de kosten van opvang, juridische procedures, inzet politie etc. Van de genoemde opties is er volgens mij maar een de juiste: direct terug naar land van herkomst.
Door loekoek (vm jur.medew/gsd) op
Waarom moet een burgemeester een oplossing gaan bedenken omdat anderen (bewust) hebben nagelaten om actief te zijn. Dit wordt weer een woordenbrij in het kader van "heel belangrijk" en over een tijdje is alles weer hetzelfde.
Door Heukers op
Met dank aan Klaas Dijkhoff. Door de incestieuze parlementaire pers gekozen tot politicus van het jaar.
Wanneer gaan de ogen eens open ?
Door Van Rijn op
Het bestuurlijk onvermogen in dit soort belangrijke kwesties is en blijft toch wel stuitend.