of 61869 LinkedIn

Overheden gaan samen bruggen aanbesteden

De provincie Zuid-Holland gaat samenwerken met Rijkswaterstaat om zes beweegbare bruggen in de provincie te vervangen door ze gezamenlijk aan te besteden. Ook de gemeente Amsterdam heeft interesse om bij het project aan te haken.

De provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Rijkswaterstaat om zes beweegbare bruggen in de provincie te vervangen door ze gezamenlijk aan te besteden. Ook de gemeente Amsterdam heeft interesse om bij het project aan te haken.  

Bijzonder

Dat de partijen kiezen voor de zogenaamde ‘portfolio-aanpak’ is bijzonder. Meestal worden dergelijke werken brug voor brug aangepakt, en doen verschillende wegbeheerders zelden samen een aanbesteding bij dergelijke projecten. Met dit project wordt een partij gezocht die zes verschillende bruggen van verschillende beheerders gaat aanpakken.

 

Innovatie

De overheden hopen op deze manier meer ruimte te kunnen bieden aan innovatieve oplossingen van marktpartijen. Het is een leertraject: de partijen hopen dat deze ervaring ook gebruikt kan worden voor de aanbesteding van utiliteitsgebouwen en woningen.

 

Opdracht

De renovatieopdracht voor zowel Noord-Holland als Rijkswaterstaat is groot in de provincie. Rijkswaterstaat moet de komende 15 jaar 12 bruggen, 3 tunnels en 5 sluizen aanpakken. Ook de provinciale kunstwerken zijn hard aan vervanging toe. Veel van de bruggen stammen nog uit de jaren vijftig en zestig, aan het einde van hun levensduur en niet ontworpen op de verkeersdrukte van nu. Interesse van Amsterdam om aan te haken bij het project is daarom ook niet onlogisch. De stad heeft nog een enorme opgave in de vervanging en renovatie van bruggen en kademuren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Renée Lameijer op
Betreft het nu samenwerking tussen RWS en provincie Noord-Holland of Zuid-Holland?

Vacatures

Van onze partners