of 63966 LinkedIn

Overeenstemming over koopzondagen en weigerambtenaren

VVD en PvdA zijn akkoord over de koopzondagen en de weigerambtenaar. Gemeenten bepalen voortaan het aantal koopzondagen, nieuwe ambtenaren moeten homo's huwen.
2 reacties

VVD en PvdA willen dat de gemeenten zelf mogen beslissen of winkels op zondag open zijn. Dat melden bronnen rond de formatie aan de NOS.

Gemeenten beslissen
De onderhandelende partijen VVD en PvdA vinden dat gemeenten zelf mogen besluiten of winkels al dan niet op zondag geopend zijn. Nu geld daarvoor nog een landelijke regeling.

Nieuwe ambtearen mogen niet weigeren
De partijen hebben ook overeenstemming bereikt over de positie van ambtenaren die weigeren homohuwelijken af te sluiten. Nieuwe ambtenaren mogen dat niet meer om principiële redenen weigeren, ze kunnen alleen worden aangenomen als ze aangeven homo's te zullen trouwen. Voor zittende ambtenaren geldt dit niet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door D. den Ouden op
Geweldig, deze voortvarende aanpak. Dit zijn inderdaad zaken die in deze crisistijden direct aangepakt moeten worden. Waarom zou de aandacht in de formatie bij de crises, de arbeidsmarkt of de woningmarkt moeten zijn. Nee, gewetensbezwaarde ambtenaren en koopzondagen daar draait het om in ons land.
Door Bob op
Super dat we vaker op zondag kunnen gaan winkelen, kan ik eens wat vaker in een andere stad gaan winkelen. Als iemand wil weten waar je nu al op zondag kunt winkelen kun je terecht op http://www.openingstijden.nl/koopzondagen/ erg handig overzicht.