Advertentie

Oud-wethouder: intimidatie binnen PvdA Groningen

Groningse PvdA'ers die voorstander zijn van het Groninger Forum zijn door tegenstanders binnen de partij geïntimideerd. De intimidaties gingen zo ver dat zij zich bedreigd voelen, meldt oud-wethouder Willem Smink vrijdag. De Groningse PvdA-coryfee wil de kwestie aankaarten bij het afdelingsbestuur.

07 januari 2011

Crisis
Het Forum is een grootschalig nieuwbouwproject dat plaats moet bieden aan een vernieuwde bibliotheek, een debatcentrum, een bioscoop en horeca. De plannen houden bestuurlijk Groningen al maanden in de greep. Onlangs kwam het tot een crisis tussen de gemeente en de provincie, omdat de laatste een toegezegde subsidie van 35 miljoen euro introk.

Niet voor mogelijk

Ook binnen de PvdA zijn de meningen over het Forum sterk verdeeld. Smink wil niet zeggen wat er door tegenstanders is gezegd, wel dat er ,,terminologie is gebezigd die je niet voor mogelijk houdt''.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

huisman / gemeente
Van bedreigingen moet je aangifte doen bij de politie. Dit soort stukken zijn wel heel erg vrijblijvend. Volgens mij heb je bij de gemeente een protocol hoe om te gaan met intimidatie en bedreigingen. Zo niet begin daar eerst aan. Mensen die intimideren en bedreigen moet je aanpakken.
stadjeer / burger
Ach, wethouder Smink kreeg zelf niets voor elkaar gebouwd. Ik denk aan het bouwproject CIBOGA. Grootheidswaanzin.
Niek / jurist
Het gaat om de bestuurscultuur binnen de politiek van de gemeente Groningen. De klachtenregeling van de gemeente gaat daar niet over. Wat ik wel weet is dat binnen die politieke cultuur nogal eens de tactiek/het wapen van de korte klap wordt gebruikt. Tegen burgers en kennelijk ook in eigen kring. Het gaat dan om het overboord zetten van alle democratische beginselen als een zorgvuldig debat, inspraak, hoor en wederhoor en het uitwisselen van motieven en argumenten. In plaats daarvoor komt het voldongen feit, bedreigingen in verdekte en openlijke vorm, het stimuleren dat halve garen je ruiten gaan ingooien. Nog net geen maffiose afrekening maar in wezen hetzelfde want gebaseerd op afschrikking en het creeren van angst.
Advertentie