of 60156 LinkedIn

Oud-wethouder (SGP) ziet af van wachtgeld

SGP-voorzitter Peter Zevenbergen gaat vanaf nu zijn wachtgeld teruggeven aan de ,,gemeenschap." Dat heeft de SGP vrijdag bekendgemaakt. Deze week ontstond er onrust over de wachtgeldregeling van Zevenbergen. Sinds 2006 krijgt hij een aanvulling op zijn salaris toen hij na twaalf jaar stopte als wethouder van de gemeente Alblasserdam.
9 reacties

 SGP-voorzitter Peter Zevenbergen gaat vanaf nu zijn wachtgeld teruggeven aan de 'gemeenschap'. Dat heeft de SGP vrijdag bekendgemaakt. Deze week ontstond er onrust over de wachtgeldregeling van Zevenbergen. Sinds 2006 krijgt hij een aanvulling op zijn salaris toen hij na twaalf jaar stopte als wethouder van de gemeente Alblasserdam.

'Óók andere aspecten'

Hoewel het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat Zevenbergen terecht aanspraak maakt op het wachtgeld, vindt het bestuur van de SGP ,,dat aan deze kwestie óók andere aspecten zitten."

Donderdagavond is er overleg geweest tussen SGP Alblasserdam, de burgemeester van die plaats, Zevenbergen en het hoofdbestuur van de partij. Daar is besloten dat Zevenbergen per direct het volledige bedrag wat hem maandelijks als wachtgeld wordt uitgekeerd, ten dienste stelt aan de gemeenschap. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bertold op
Toen Zevenbergen opstapte als wethouder, was hij al adjunct-directeur van een middelbare school. Sinds een aantal jaren directeur. Met een salaris van dik 6000 euro per maand, is het ook niet zo'n stap om het wachtgeld (4820 bruto, 1450 netto; na aftrek loonheffingen en pensioenafdrachten) aan goede doelen te geven. Via de belastingaftrek krijgt hij toch ruim de helft weer terug.

Het geintje heeft de Alblasserdamse gemeenschap al 12 x 12 x € 4.820 ofwel € 694.000 gekost. En daar komt nog minimaal 170.000 euro bij. Vergeet niet dat ook na zijn pensionering hij profiteert van een dubbele pensioenuitkering. En die giften gaan natuurlijk gewoon naar eigen refoclubjes, waar hijzelf voorzitter van is.

Nee @M. Kap, daar ga ik echt geen compliment voor geven. Zevenbergen is een boefje. En dan druk ik mij nog heel vriendelijk uit.
Door M. Kap op
Deze man staat af waar hij recht op heeft. Dat verdient dus een compliment in plaats van zure reacties.
Door Spijker (n.v.t.) op
Te gek voor woorden. Sommige politici weten hun eigen zakken goed te vullen. Wettelijke regelingen subiet aanpassen en/of beter uitvoeren!
Door Johannes op
Eerst allen maar eens goed studeren op de regeling voordat je oordeelt en onpasselijke uitspraken doet.
Door Hans (afdelingsmanager) op
@Johannes: dat is nu precies wat ik bedoel. De SGP had ook kunnen zeggen: de man had er recht op; punt uit. Maar dat doet de SGP niet; kondigt eerst een bestuursvergadering hierover aan en vervolgens een persco, waar de man belooft voortaan zijn wachtgeld aan de gemeenschap te schenken. Puur voor de bühne dus en wel degelijk huichelachtig als hij gewoon in zijn recht stond.
Door Roos (gepensioneerd) op
Oud recht misschien wel - moreel niet - die man is een vrome gewetenloze kerel -een schande voor de partij en kerk. Je zal maar AOW hebben ! Gewoon witte boorden criminaliteit en dan directeur van zo''n strenge christelijke school waar ze zo wettisch zijn als wat ! Als hij eerlijk is en zijn geweten nog in werkt neemt hij ontslag !
Door Chris van Dis op
Fraai staaltje damage control. Maar het kwaad is geschied en niet meer weg te poetsen. Aan deze pas 2 weken geleden gekozen voorzitter kleeft vanaf nu het stempel graaier. En dat raakt hij nooit meer kwijt, internet is genadeloos. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het SGP-bestuur deze man nooit benoemd zou hebben als ze van zijn wachtgeldverleden op de hoogte was.
Door Johannes op
Wat een onzin Hans. Die meneer heeft gewoon recht op wachtgeld ook al heeft hij een baan. Dat is de wettelijke regeling. Hoeveel bestuurders lopen er niet rond die ook een deel van hun inkomen halen uit wachtgeld? Het is te zot om een enkel persoon te slachtofferen.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Nog steeds onovertroffen in huichelen, die streng gereformeerden; quod erat demonstrandum!