Advertentie

Oud-officier van Justitie beschuldigt driehoek Haren

Voormalig Offcier van Justitie Henk Marquert Scholtz en inwoner van Haren vindt dat de driehoek bij de rellen in Haren gefaald hebben. Hij beschuldigt ze in het Harener Weekblad van ernstig plichtsverzuim en zeer laakbare nalatigheid.

07 januari 2013

Oud-officier van justitie Henk Marquert Scholtz vindt dat de burgemeester van Haren, de korpschef van de politie en de hoofdofficier van justitie hebben gefaald bij hun aanpak tijdens de 'facebookrellen' in Haren. Dat schrijft hij in een brief, die in het Harener Weekblad is gepubliceerd.

Ernstig plichtsverzuim
De oud-officier, die zelf in Haren woont, vindt dat de gezagsdragers zich schuldig hebben gemaakt aan ,,ernstig plichtsverzuim en zeer laakbare nalatigheid”. Zo is volgens hem de situatie onderschat en hebben de gezagsdragers zich niet goed voorbereid.


Amateuristisch optreden

In de weken voorafgaand aan het Project X-feest waren er volgens Marquert Scholtz genoeg aanwijzingen dat het fors uit de hand kon lopen. Hij vindt ook dat er tijdens de rellen te weinig politie en mobiele eenheid was. Het totale optreden noemt hij ,,ongenoegzaam en amateuristisch''. De oud-officier denkt dat Haren door de rellen flinke imagoschade heeft opgelopen. Marquert Scholtz vindt dat de gezagsdragers hun functie moeten neerleggen.


Geen reactie

De politie en de gemeente Haren willen niet reageren op zijn klacht. Ook het Openbaar Ministerie reageert niet zolang de commissie-Cohen bezig is met het onderzoek naar het uit de hand gelopen Project X-feest. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt de klacht wel in behandeling genomen.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Als Cohen nu even snel de conclusies van deze ex-officier overneemt, bespaart dat in ieder geval weer een paar ton aan onderzoekskosten.
chesnedy
Alweer een oud werknemer die van de zijlijn staat te janken. Durf te wedden dat hij hetzelf niet beter had gedaan en als de politie harder had opgetreden had hij anders geblaat over het harde optreden. Verantwoordelijk voor allen zijn de relschoppers en niemand anders.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Ja, natuurlijk. Voor zo'n conclusie heb je geen dure onderzoekscommissie nodig. Even Binnenlands Bestuur en de lokale kranten lezen en elke betrokken burger kan de juiste conclusies trekken. Een college dat alle energie stopt in het blameren van en roddelen over een integere wethouder die zijn hoofd boven het maaiveld uitstak, kan niet anders doen dan aftreden en boete doen. Een college dat een collegelid zo schoffeert en de belangen van de hele bevolking daaraan ondergeschikt maakt, rest niets anders dan diepe schaamte en boete doen.
Fred (ambtenaar) / ambtenaar
Voor deze oud-officier heb ik geen goed woord over. Het is makkelijk commentaar geven op iets wat je in het verleden zelf niet goed hebt gedaan, toch? En is ook zeker niet sportief te noemen om de oud-collegae af te zeiken. Had de oud-officier inzake Project X dan wel met een spectaculaire oplossing gekomen. Laat me niet lachen. De oud-officier staat al bekend om zijn wrange houding jegens de gemeente. De beste stuurlui staan aan wal!!
O. ten Hove
Plichtsverzuim, mijn niet beste officier van justitie is onschuldige mensen laten veroordelen zoasl met de Twee van putten waarbij officieren van justitie de dwaaste argumenten aanvoerden om de rechters te overtuigen... En als achteraf blijkt dank zij journalistiek Nederland dat de officier van justitie fout zat wordt het afgekocht zonder dat er maatregelen worden genomen tegen deze officieren van justitie die niet alleen ernsit plichtsverzuim plegen, maar ook de waarheidsvinding geweld aandoen door ontlastend materiaal buiten het dossier te houden. Mijn dochter mag alles worden, behalve hoer of officier van justitie. Ik zou mij echt schamen als ik deze ovj was...
Advertentie