of 63908 LinkedIn

Oud-burgemeester Verver verliest rechtszaak

De oud-burgemeester van Schiedam had zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik, schreef BING. 'Onzorgvuldig', zei Verver. Maar de rechter steunt haar niet.
8 reacties

De klacht van oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam over een in haar ogen onzorgvuldig opgesteld rapport over belangenverstrengeling is door de Accountantskamer in Zwolle ongegrond verklaard.

Belangenverstrengeling en machtsmisbruik

Dat blijkt uit het vonnis van de tuchtrechter. Verver daagde de opstellers van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING), die in opdracht van de gemeenteraad van Schiedam een rapport over haar opstelden. De onderzoekers stelden dat ze zich schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik. Haar klacht dat dit rapport onder meer onzorgvuldig en niet objectief zou zijn opgesteld, is ongegrond verklaard.

Evident onjuist
Verver klaagde bijvoorbeeld dat de accountant die het rapport opstelde haar geen hoor- en wederhoor had geboden. ,,Dit terwijl ze zelf wist dat deze uitlatingen evident onjuist waren'', constateert de Accountantskamer. Ze kreeg een concept onder ogen en is twee keer door onderzoekers gehoord. Dat zou ze zelf ook in een interview op Radio 1 hebben bevestigd.
 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ferdinand (kritisch burger) op
Kennelijk heeft deze mevrouw toch een inschattingsfout gemaakt. En nu maar hopen dat het regentenstel doorkrijgt dat de weg naar een gekozen burgemeester de enige juiste is. Maar de belastingbetaler kan voorlopig weer opdraaien voor de riante afvloeingsregeling die deze mevrouw ontvangt. Dit zijn de uitwassen van een verkeerd aanstellingsbeleid, hetgeen altijd gaat over de ruggen van de belastingbetaler. Welke partij gaat hier nu eens wat aan doen? Zal moeilijk zijn zolang iedere partij in het kwadraat last heeft van zijn regenten.
Door J.Kop op
Maar CdK Jan Franssen gaat gewoon door met types als Verver te selecteren ('kwalitatieve voorselectie') voor burgemeestersbaantjes.
Door ERNST (ambtenaar) op
Evenals bij criminelen, rehabilitatie en terugkeer in de samenleving moet altijd mogelijk blijven. Voorwaarde daarvoor is dat het oude gedrag verdwijnte en nieuw gedrag verschijnt. Verver is nog (lang) niet zover. Ze is gekomen als "roeptoeter", maar nu lijkt het tijd in de anonimiteit te verdwijnen en te werken aan haar rehabilitatie.
Door Jan op
En nu haar wachtgeld intrekken!
Door John (Ambtenaar) op
@TIP!
Ambtenaren krijgen strafontslag, bestuurders worden beloond met een meer dan riante wachtgeldregeling, meestal gevolgd dor een nog lucratievere baan waar nog meer geshoemeld kan worden Beroepsrisico noemen ze dat. Ik snap het ook niet, hoor. Maar zo schijnt het te werken
Door TIP! (PR-/Imago-specialist) op
Puur zonnekoning(in)gedrag en inderdaad er is een heel netwerk aan mede zonnekoning(inn)en die de voorkeur geven aan gelijk bloed boven "geaard" vers bloed. Dezelfde namen blijven toch altijd weer opduiken/landen op eenzelfde comfortabele pluche plek. Maar is een dergelijke gedraging ook niet gewoon te benoemen als fout gedrag en behoort dit ook niet gewoon bestraft te worden of geldt dit alleen maar voor de kleine vissen in onze maatschappelijke vijver.....
Door Joris (ambtenaar) op
Onbetrouwbaar type dus! Maar ze zal nog zeker aan de bak komen, want ze zal wel vriendjes hebben.
Door P. Zamartaan op
Ja mevr. Verver, na hoogmoed komt de val! Accepteer dat nou maar....

Vacatures

Van onze partners