of 60715 LinkedIn

Oud-burgemeester Schiedam declareerde fors

Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, declareerde fors, zo blijkt uit de declaratiebonnen die op internet zijn gezet door een Schiedammer.

Dure diners met een overdaad aan dure dranken, taxi’s die urenlang voor de deur wachtte, cadeaus en kookboeken. Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, declareerde er lustig op los. De gemeente nam alle kosten voor rekening.

Vernietigend BING-rapport
Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam stapte vorig jaar juni op nadat het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) met een vernietigend rapport over vriendjespolitiek en belangenverstrengeling was gekomen, waar de toenmalige burgemeester zich schuldig aan had gemaakt.

 

Wet Openbaarheid Bestuur
Een Schiedammer kreeg met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur de declaraties bij de gemeente Schiedam in handen, en publiceerde deze op internet. In totaal gaat het om zo’n 180.000 euro aan ‘onduidelijke kosten’ die tussen 2008 en 2011 zijn gedeclareerd.


Diner van 2235 euro 
Uit de declaraties blijkt dat de oud-burgemeester voor honderden euro’s aan chocolade en drank bestelde en met een gezelschap van 12 personen uit dineren ging voor maar liefst 2235 euro. Zelfs een zevental kookboeken die het restaurant uitgaf, met de titel ‘Ik trakteer’, zette Verver op haar declaratie.

Naast de declaraties ontving Verver een onkostenvergoeding van 700 euro per maand. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door hans (gemeenteambtenaar) op
Mevrouw moest weg omdat zij niet integer handelde. Daar sluit dit heel goed bij aan. Ik vind dat de gemeenteraad alles in het werk moet stellen om dit gemeenschapsgeld terug te orderen. Het is een schande dat deze dame jaarlijks gemiddeld € 60.000 declareerde, daar waar de wet aangeeft dat zij gewoon een maandelijkse onkostenvergoeding krijgt die voldoende moet zijn om deze uitjes te betalen.
OM pak deze witteboordencriminaliteit eens, dan scoor je respect bij de burgers!!!!!!
Door Peter op
Rutte noemt de PvdA een bedreiging voor Nederland. Hij moet eens stoppen met zijn stemmingmakerij en zijn hand in eigen VVD boezem steken. Dit soort leden van de VVD zoals de burgemeester van Schiedam )( VVD) zijn meer een bedreiging voor Nederland. De grote graaicultuur.....
Door Mo op
het zal de VVD niet schaden, rechtse kiezers hebben geen keus sinds het CDA definitief heeft gekozen voor de Pvda en de PVV is getransformeerd naar een linksige middenpartij.
Door John Baker (Consultant) op
Bijna alle burgemeesters hebben een ijdele, narcistische kant. Aandacht vragen en krijgen is bij veel burgemeesters vaak ook een beetje een doel op zichzelf. Omdat het burgemeesterschap ook een behoorlijke machtsositie met zich meebrengt biedt dit een platform voor het uitleven van deze eigenschappen.
Nu is dat zeker niet per definitie verkeerd. Voor het goed vervullen van de functie kunnen deze eigenschappen postief werken. Tenslotte eist het burgemeester dat je het ook een beetje leuk vind om in het middelpunt te staan, dat je - natuurlijk op de goede manier - lef toont en gebruik maakt van je machtspositie. Niet iedereen vindt het leuk om - onder luid applaus - wekelijks lintjes door te knippen. Dan moet je wel de (ordinaire) behoefte hebben om steeds maar weer bevestiging te krijgen.

Maar genoemde eigenschappen zijn, hoewel dus nuttig, wel een risico waar een goede controle op nodig blijft. Uit dit voorbeeld blijkt dat deze burgemeester jarenlang haar gang kon gaan. Het was kennelijk een burger die de zaak aan het licht moest brengen. Ik vraag mij af of de raad wel voldoende haar controleplicht wel goed heeft vervuld.
Er zijn (veel) meer burgemeesters die door de genoemde eigenschappen onvoldoende functioneren. Dat baseer ik niet alleen op mijn eigen ervaringen: als je de kranten leest ligt deze conclusie voor de hand.

Burgemeesters van alle politieke partijen zijn per definitie een risico (dat dus gemaneged moet worden door de raad). Nu is het een VVD burgemeesters, straks is weer een burgemeester van andere partij in beeld....

Dus gemeenteraden: DOE JE WERK!
Door Charles op
Ook tijdens de verkiezingen en in het dagelijks leven wijst de VVD vaak naar anderen. Nu snap ik waarom.
Door Peter (jurist) op
Helaas worden in de praktijk zelden deze onrechtmatige declaraties teruggevorderd door de overheid, terwijl dit juridisch toch een heldere zaak is. Het is een onrechtmatige daad tegen de overheid en bovendien een strafbaar feit. Terwijl de 'gewone man' overal wel voor moet betalen, en wordt gestraft voor iedere kleine overtreding, wordt dit wangedrag van bestuurders nimmer echt aangepakt. Er zal dan ook niet snel een cultuuromslag plaatsvinden binnen de overheid.
Door Hink op
180.000 euro, daar kan Pvda coryfee Herfkens een half jaar van wonen in NYC..
Door henk op
Wat zal haar partijgenoot Rutte hiervan vinden? Vanuit de VVD is ze voorgedragen voor deze post.
Door Criticus (Ambtenaar) op
Voor mensen met zo'n inkomen is het 'normaal gedrag'. Alles wordt door de hoge dames en heren gedeclareerd.

Waarom mogen zij in vredesnaam etentjes in dure restaurants hebben? Mag ik dat als ambtenaar ook? Ik dacht het niet. Zelfs het bonnetje van de patatzaak (inspraakavond en ik moet toch eten) werd kritisch bekeken.

En het argument... anders krijg je de zaken niet voor elkaar???

Inderdaad Kleibeuker. Walgelijk graaigedrag, maar helaas wel 'normaal'
Door Kleibeuker op
Walgelijk graaigedrag. Terugvorderen die hap.