of 60715 LinkedIn

Oud-burgemeester Schiedam declareerde fors

Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, declareerde fors, zo blijkt uit de declaratiebonnen die op internet zijn gezet door een Schiedammer.

Dure diners met een overdaad aan dure dranken, taxi’s die urenlang voor de deur wachtte, cadeaus en kookboeken. Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, declareerde er lustig op los. De gemeente nam alle kosten voor rekening.

Vernietigend BING-rapport
Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam stapte vorig jaar juni op nadat het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) met een vernietigend rapport over vriendjespolitiek en belangenverstrengeling was gekomen, waar de toenmalige burgemeester zich schuldig aan had gemaakt.

 

Wet Openbaarheid Bestuur
Een Schiedammer kreeg met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur de declaraties bij de gemeente Schiedam in handen, en publiceerde deze op internet. In totaal gaat het om zo’n 180.000 euro aan ‘onduidelijke kosten’ die tussen 2008 en 2011 zijn gedeclareerd.


Diner van 2235 euro 
Uit de declaraties blijkt dat de oud-burgemeester voor honderden euro’s aan chocolade en drank bestelde en met een gezelschap van 12 personen uit dineren ging voor maar liefst 2235 euro. Zelfs een zevental kookboeken die het restaurant uitgaf, met de titel ‘Ik trakteer’, zette Verver op haar declaratie.

Naast de declaraties ontving Verver een onkostenvergoeding van 700 euro per maand. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Leon op

De PVV graait ook. In de kas van Brussel.
Door Hank op
O.k. Jan @1531, ik stem woensdag PVV, goed?
Nou niet meer huilen hè.
Door Jan op
De PvdA is mogelijk een gevaar voor het land en lands schatkist, maar de VVD en haar graaiende burgemeesters zijn een gevaar voor de gemeentekas... Conclusie: deze 2 partijen vormen zometeen een coalitie die van beiden een puinhoop maken... jawel ze komen er aan: 'de puinhopen van paars'. En al die makke schapen die PvdA en VVD stemmen omdat dit beter zou zijn voor het land lopen over een paar maanden weer te klagen dat er niet gedaan wordt wat beloofd werd (is het anderen ook opgevallen dat het kabinet nu tig keer actiever is dan voor het kabinet viel...).
Door Joschke op
Vriendinnetje van Rutte... Ik waarschuw de samenleving... niet de pvda of links is een gevaar voor de samenleving maar Rutte en zijn vriendekliek...
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
En Schiedam is al zo'n armlastige gemeente. De vraag die over blijft is echter : "Waarom lieten zoveel ambtenaren de suikerpot voor mevrouw Verver zo lang open staan ?" Ia Schiedam dan misschien ons eigen kleine Griekenland ? De verlaten scheepswerven zijn wel een mooie overeenkomst...
Door Ker (Fiscalist) op
Mo heeft gelijk vvd ers zijn graaiers dus die weten niet beter
Door Sjoerd Visser op
Oplichting, misbruik, machtsmisbruik, een voorbeeldfuctie die is besmeurd....hoelang zal het duren voordat deze vrouw in het GEVANG komt? Helaas blijken overheidsdienaren een beschermde status te hebben, en mocht dat niet zo zijn dan lijkt het er erg sterk op.Gaat dat allemaal door haar terug betaald worden of komen die kosten uiteindelijk weer voor rekening van de bevolking? SCHANDE.
Door Hu op
Jakkes, het lijkt wel een socialist.
Door gerrie op
Een lekkere tante. Waar zal ze nu aan het declareren zijn?
Door Jan op
Typisch VVD-gedrag.