of 63908 LinkedIn

Oud-burgemeester niet vervolgd wegens laster

Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, wordt niet vervolgd wegens laster. Dat heeft onderzoeksbureau BING meegedeeld.
Reageer

Oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver wordt niet vervolgd naar aanleiding van een klacht van laster. Dat meldde een onderzoeker van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) maandag tijdens een zitting van de Accountantskamer in Zwolle.

Integriteit
Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft dit maandag bevestigd. BING deed in september aangifte. Het bureau deed op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad onderzoek naar het functioneren van Verver als burgemeester. De onderzoekers stelden dat ze zich schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik. Verver trok vervolgens voortdurend de integriteit van het onderzoeksbureau in twijfel.

Niet onafhankelijk 

Verver was ook nog niet gehoord of geïnformeerd door het OM, zei ze ter zitting. Maandag diende een klacht van haar bij de tuchtrechter voor accountants omdat ze meende dat het onderzoek van BING niet onafhankelijk, niet objectief en misleidend was. Ook was volgens haar onvoldoende hoor en wederhoor toegepast. De Accountantskamer doet op 14 mei uitspraak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners