Advertentie

Oud-burgemeester Helmond mogelijk vervolgd

De voormalige burgemeester Fons Jacobs van Helmond wordt wellicht vervolgd wegens vermeende kennis van fraude rondom een restaurant.

22 januari 2013

Fons Jacobs, tot voor kort burgemeester van Helmond, wordt mogelijk vervolgd voor valsheid in geschrifte. Het gerechtshof in Den Bosch bekijkt of het Openbaar Ministerie alsnog Jacobs moet vervolgen, nadat het eerder had besloten een aangifte tegen de voormalige bestuurder terzijde te leggen.

Kennis van fraude
Jacobs, op 1 november vervroegd met pensioen gegaan, wordt ervan beticht kennis te hebben gehad van fraude rond een horecapand in Helmond. De uitbaters van dat restaurant beschuldigen Jacobs ervan dat hij onder één hoedje heeft gespeeld met de exploitanten van wie zij het restaurant overnamen. Die zouden onder mee over de omzet hebben gelogen, met medeweten van Jacobs. Het pand waarin het restaurant zit, is eigendom van de gemeente.
  Aangifte terzijde

De aangifte werd ruim een half jaar geleden gedaan. Het OM schoof die terzijde zonder Jacobs of andere betrokkenen te horen, blijkt uit het dossier dat in handen is van Sargasso.nl. De uitbaters van het restaurant begonnen daarop zogeheten artikel-12-klachtprocedure bij het gerechtshof.

Het hof wil een nadere onderbouwing zien van de beschuldigingen, zo werd dinsdag bekend. Op 9 april wordt de zaak hervat. Jacobs was niet op de zitting aanwezig en onbereikbaar voor commentaar.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ir. Marius Elders / Senior Nederlands staatsburger vechtend tegen onrecht, fraude en corruptie
De reactie van Martien is mij uit het hart gegrepen. Ook ik heb zeer nare ervaringen met het o.m. en het bijbehorende gerechtshof. Ook ik heb een keer de 12 Sv procedure toegepast en het o.m. veegde alles van tafel, ondanks aantoonbare fraude door een grote seniorenvereniging, met het argument dat er te veel documenten waren om die te bestuderen! De knikkebollende rechter stelde vast dat de aanklagers geen belang hadden en dus werd het beroep ongeldig verklaard. Het was duidelijk dat de rechtbank en het o.m. er geen zin in hadden. Bovendien weet je niet welk netwerk zij onderhouden met burgemeesters en hooggeplaatsten in het bedrijfsleven.

Neen, de rechterlijke macht heeft voor mij afgedaan in dit onderhuids, stiekem corrupte land!
Frank / verantwoordelijke
Ook ik heb ervaring met Fons Jacobs, die mij ooit de maat wilde nemen, omdat ik zijn SRE vriendjes 'lastig' bleef vallen met het Keelvendossier. Hij noemde mij querulant.. Voor de gewone lezer betekent dat zoiets als notoire (voortdurende) ruziezoeker. Een aparte actie van de man, temeer omdat hijzelf behoorlijk onder vuur lag/ligt, maar meer omdat wij een volkomen legitieme strijd voeren tegen politieke corruptie van toonaangevende bestuurders in de regio. Jacobs is geen haar beter gebleken, minstens even corrupt wanneer je het mij vraagt. Wel met de nodige boter op het hoofd.. Maar daar hebben er hier in het SRE wel meer last van. Nou Jacobs, laat mij dan maar querulant voor een terechte zaak zijn, ga jij nou maar eens uit leggen bij een 'hopelijk' onafhankelijke rechter hoe het dan wel moet. Want wat mij betreft ben je geen knip voor je neus waard als het gaat om integriteit.
Kritikus / Geen Hagenees
2 negatieve artikelen over ex-burgemeester Jacobs in Binnenlands Bestuur op 1 dag.

Bij kritisch doorlezen blijken de beschuldigingen flinterdun.

Is er sprake van een hetze, tegen een man die moest onderduiken vanwege doodsbedreigingen ?
Sjors van Beek / Journalist
@Frank, Alibi en Martien: als auteur van het betreffende stuk, overigens voor een ander medium maar overgenomen door BB, zou ik graag eens met jullie in contact komen. Mijn onderzoek gaat verder en ik kan concrete info gebruiken.



Sjors van Beek (Email: journalist@kpnmail.nl)

Sjors van Beek / Journalist
Zie voor meer info over de zaak, alsmede de "fake aangifte" van de politie Helmond, overigens www.sargasso.nl
eric
Rest ook de vraag,hoe vaak heeft heeft het OM dit kunstje al geflikt en hoe vaak zijn gedupeerden die het niet zolang weten vol te houden aan deze aangevers en niet allle wegen weten te bewandelen,kansloos ten onder gegaan.
Sjors van Beek / Journalist
Met andere journalisten probeer ik de hier genoemde - en soortgelijke - kwesties momenteel in kaart te brengen. Er zijn er veel meer. In Helmond, in Brabant en elders in Nederland. Wie info heeft gelieve zich bij ons te melden (Email: journalist@kpnmail.nl)

Advertentie