Advertentie

Opstelten wijst regionale politiechefs aan

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft dinsdag tien politiechefs voorgedragen die binnen de toekomstige nationale politie de leiding krijgen over de verschillende politieregio's. Zij heten vanaf dat moment geen korpschefs meer, want die titel is voortaan enkel voorbehouden aan de landelijke korpschef, Gerard Bouman.

06 juli 2011

Tien regio's
In het nieuwe systeem is er niet langer sprake van 25 regionale korpsen, maar van tien over het land verspreide regionale eenheden. Voor die politie-onderdelen heeft Opstelten leidinggevenden aangewezen, die later nog officieel moeten worden benoemd.

Toekomstige leiding
Meest in het oog springt de naam van Pieter Jan Aalbersberg (52), die de leiding krijgt over Amsterdam-Amstelland. Hij leidt nu het korps IJsselland. De huidige korpschef van Amsterdam, Bernard Welten, gaat met pensioen. In Noord-Nederland wil Opstelten Oscar Dros (48) verantwoordelijk maken voor dat deel van de nationale politie. In Oost-Nederland is dat Stoffel Heijsman (58), in Noordwest-Nederland Liesbeth Huyzer (50) en in Flevoland-Utrecht Miriam Barendse (47).

De huidige korpschef van Haaglanden, Henk van Essen (50), blijft ook in de nieuwe opzet (Haaglanden-Hollands Midden) verantwoordelijk voor die regio. In Rotterdam-Rijnmond blijft Frank Paauw (52). Oost-Brabant wordt voortaan aangestuurd door Frans Heeres (53), Gerry Veldhuis (52) gaat Limburg leiden en Hans Vissers (57) wordt de baas van Zeeland/West-Brabant.


Landelijk

Naast de regionale afdelingen is voor de landelijke eenheid Patricia Zorko (46) voorgedragen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

peter overeems
En is er al iets bekend over hoeveel deze mensen betaald zullen worden? Ik blijf het vreemd vinden dat dit kabinet nog steeds i schaalgrootte gelooft.
Des te meer omdat tegelijk de omgekeerde beweging bezig is: de grote steden zijn volop bezig met de oprichting van hun eigen lokale politiedienst. Nu opereert deze nog onder de naam toezicht of stadswacht.
O. ten Hove
De huidige korpschef van Amsterdam, Bernard Welten, gaat met pensioen. Wat een onzin. Deze man is van 1856 of 1957. Veel te jong om met pensioen te gaan. Hij zou zelfs nog een jaar langer moeten werken gezien zijn leeftijd. Dus dit kan Opstelten niet menen. Welten is niet uitgekozen om korpschef te worden, want deze term blijft de lading dekken ook al denkt de jursi Opstelten anders, prima, dat kan. Maar geef hem dan een andere functie en stuur hem niet op kosten van de ABP-betalers met pensioen... Schandelijk...

En Peter Overeems heeft gelijk. Opstelten trad terecht pop tegen de bekeuringencultuur, en de stad Den haag wil dat de stadswachten, veelal allcohtonen uit de bijstand gehaald, meer bekeuringen gaat uitdelen. Inderdaad een eigen politiemacht om geld binnen te halen. Walgelijk gemeentebestuur...
Advertentie